Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3617 skatījumi

Vai izīrētājam jāatdod īrnieka iemaksātā drošības nauda, ja īrnieks izvācas no dzīvokļa?

Politika un valdība » Likums

Situācija sekojoša:
Man ar dzīvokļa izīrētāju ir radušās domstarpības, tāpēc viņš lūdz mani izvākties no dzīvokļa. Izīrēšanas dienā viņam iemaksāju prasīto drošības naudu, kas arī norādīts līgumā. Diemžēl tur neesmu iekļāvusi punktu par to, ka viņam tā ir jāatdod.
Kam vispār tā drošības nauda domāta? Ja es izīrētājam neatstāju nekādus parādus, jo ir iemaksātā arī nauda par pēdējo mēnesi, kā arī varu uzrādīt izziņas, ka visi pārējie maksājumi ir veikti, vai viņam šī drošības nauda nebūtu jāatdod atpakaļ?
Ceru uz jūsu palīdzību!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Drieka

-1360

 
> TAGAT ARI TU VARI PANEMT KREDITU BEZ PROCENTIEM JA TE PAT IR KREDITSAISTIBAS ,TEV ATLIEK TIKAI PIEREDISTRETIES UN GAIDIT KONTA NAUDINU >

http://kaspars240288.1w.lv/37-sms-kredit/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja drošības naudas summa ir ierakstīta īres līgumā un jums ir apliecinājums par drošības naudas samaksu un visu mēneša komunālo maksājumu apmaksu un īres maksu samaksu dzīvokļa īpašniekam, kā arī domstarpības nav radušās saistībā ar kādu materiālo zaudējumu dzīvokļa īpašniekam, piemēram, mēbeļu sabojāšanu vai dzīvokļa tapešu saplēšanu, utt., tad drošības nauda atstājot dzīvokli ir jāatgriež, tomēr ar varu jūs nevienu piespiest to darīt nevarat... Ideālā variantā ir šo drošības naudu izmantot par pēdējo īres mēneša apmaksu, respektīvi to nemaksājot saimniekam, sedzot tikai komunālos maksājumus. Tā ka ja viss ir nomaksāts un saimnieks atsakās atgriezt drošības naudu, nāksies vērsties tiesā...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Drošibas nauda ir domāta tam, ja kavējas ikmēneša īres maksa vai arī, ja kaut ko esi sabojājis dzīvoklī un nevēlies to atjaunot. Nezinu kā ir, ja Tādi punkti nav līgumā, jo `pēc idejas, ja līgumā ir punkts par drošības naudu, tad arī jābūt punktam, priekš kā ir domāta tā drošības nauda.

Nu, ja viss kārtībā dzīvoklī, tad sauc saimnieku-ci, lai novērtē dzīvokli, kādā kārtībā Tu to atdod atpakaļ un paprasi naudu, ja sāk brēkāt vai ko, tad vislabākais vērsties pie cilvēka, kas nodarbojās ar tāda veida problēmu atrisināšanu.

pirms 14 gadiem  

Mārtiņš Daugins, pirms 14 gadiem :

Vēl jau ir tā, ka citreiz to drošības naudu iemaksā, piemēram, ka dzīvoklī ir jaunas mēbeles un tā. Un otrs, ka tā nauda tiek ierakstīta kā drošibas nauda, bet kalpo pirmā un pēdējā mēneša īres maksai. Bet tas jau skatoties kā sastādīts tas līgums.

Santa Kaļāne - Brokāne, pirms 14 gadiem :

Par dzīvokli vispār ir cits stāsts-te ir samērā vecas mēbeles, ļoti daudzas saimnieces mantas, ka pat dažām manējām nav vietas. Esmu arī nomainījusi krānu vecā vietā. Bet nu saimnieci tas neinteresē - mantkārīga kā velns.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Ja varat pieraadiit, ka droshiibas nauda ir iemaksaata, tad viss ir kaartiibaa. Nav liigumaa obligaati siiki un smalki jaatrunaa.
Droshiibas naudu iziireetaajam ir jaatmaksaa dienaa, kad tiek pienjemts dziivoklis ar pienjemshanas/nodoshanas aktu. Ja viss ir kaatriibaa un nevienai, ne otrai pusei nav pretenziju, tad iemaksaataa droshiibas nauda ir jaatmaksaa. Ja ir pretenzijas, taas jaarisina.
Ideaalaa variantaa droshiibas naudu izmantot peedeejaa meenesha iires segshanai.

pirms 14 gadiem  

Santa Kaļāne - Brokāne, pirms 14 gadiem :

Ir tā, ka ievācoties, es parakstīju līgumu, kurš ir arī vienīgais apliecinājums tam, ka esmu iemaksājusi drošības naudu, jo tur taču ir gan mans, gan saimnieces paraksts.
Kā pēdējā mēneša īres maksu to neizmantošu, jo tika iemaksāta arī nauda par pirmo un pēdējo mēnesi.
vispār, nezinu, ko darīt, jo saimniece ir stulba - saprot tikai to, ko vēlas saprast.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.