Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5481 skatījumi

No cik gadiem drīkst dzīvot viens pats?

Politika un valdība » Likums

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dzīvot patstāvīgi var sākt jebkurā vecumā un neviens likums to neaizliedz. Tomēr, lai cilvēks varētu dzīvot viens pats, viņam ir jāspēj sevi nodrošināt un apmaksāt dzīvokļa īri, ēdināšanu un citas vajadzības. Ja tik ļoti nevēlaties dzīvot kopā ar vecākiem, tad pēc pamatskolas beigšanas ir jāstājās kādā mācību iestādē, kura neatrodas jūsu dzīves vietā un kurai ir savas kopmītnes, taču nedomāju, ka šī kopmītņu pieredze Jums nāks par labu, drīzāk sapratīsiet to, cik tomēr labi bija mājās pie vecākiem, kur ne par ko nav jārūpējas.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Dzīvot jau tu vari arī no 16. JA netaisīsi vakaros lielus tusiņus un nevārīsi nekādus citādus mēslus, tad arī nevienam neinteresēs vai tu dzīvo vies vai ar vecākiem. Galvenais, lai laikā tiek nomaksāta īre un visi pārējie komunālie. Ja gribi pēc likuma burta, tad tikai no 18.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

UZMANĪBU!

+4625

 
No 18 gadiem!

pirms 13 gadiem  

Roberts Lielbārdis, pirms 13 gadiem :

A nevar no 16gadiem ar kaut kādu likuma atļauvju vai vecāku piekrišanu?

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Ja vecākiem nekas nav pretī,tad kur problēma?

UZMANĪBU!, pirms 13 gadiem :

Jebkurā vecumā var dzīvot vienam, bet officiāli no 18!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es domaaju Tada likuma nav.! Ja tu spej sevi nodrosinat ar visu vajadzigo un ir galva uz pleciem. Tad,tik uz priek6u.;)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nav tāda likuma, kas atļautu oficiāli vai neoficiāli uzsākt patstāvīgu dzīvi tikai no 18 gadu vecuma. Tie 18 gadi likumā noteikti kā robežas vecums, kurā jaunajam cilvēkam vajadzētu būt jau pietiekoši nobriedušam gan fiziski, gan garīgi un emocionāli pieauguša cilvēka dzīvei. Bet jāatceras vēl kaut kas būtisks, ka , lai arī tev ir 16 vai tie 18 , vai 20 gadi, tas nenozīmē, ka ar pilngadību tu esi momentā arī pieaudzis cilvēks. Pieaudzis cilvēks nozīmē ko vairāk par algotu darbu, sevis uzturēšanu un spēju nomaksāt visus maksājumus patstāvīgi. Ir cilvēki, kuri savos 40 joprojām nav pieauguši. Ja cilvēks uz jautājumu, vai tu esi pieaudzis, momentā atbild ar "jā" vai nedaudz vilcinoties apstiprina šo faktu, visticamāk, ka viņš tāds mazs bērns dvēselē vien ir. To, kas ir patiesi pieaudzis cilvēks, daudzi saprot tikai pēc 40 gadiem, citiem paveicas un viņi saprot ātrāk, citi tā arī dzīvi nodzīvo bērna prātā un domā, ka ir pieauguši cilvēki.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Zinu cilvēkus, kuri patstāvīgu dzīvi uzsākuši savos 16, bet tas tiešām ir ārkārtīgi grūti un tikai retajam ir pa spēkam, bez vecāku cilvēku atbalsta tādā vecumā dzīvot savu dzīvi var būt ārkārtīgi problemātiski un ne jau tādēļ, ka nevari visu nomaksāt, bet tādēļ, ka saskaries ar situācijām, kuras tev ir jaunums. No vecākiem cilvēkiem jāmācās, jo viņi varēs tev sākumā palīdzēt ar ieteikumiem un paskaidrojumiem, ko, kā un kad darīt, ja rodas kādas problēmas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Līcis

+879

 
Es tiešām ieteiktu sākt no cita gala. Man ir sajūta ka šāds jautājums rodās nevis tāpēc, ka ģimene būtu no sliktajām ģimenēm, bet gan dēļ kaut kādām domstarpībām. Liela daļa jauniešu neklausās savu vecāku vārdos ar domu, ka viņi grib man tikai labāko un tāpēc saka to ko saka. Neapstrīdami aiz vien biežāk vecāki dzīvo ar moto "galvenais, lai sīkie netraucē". Piezvaniet jebkuram vecākam uz mājām un pajautājiet, kur ir viņu bērns tieši tajā brīdī. Kad es biju 2. klasītē es piezvanīju savam draugam un atbildēja viņa mamma. Kad jautāju, kur viņš ir un vai viņu varētu pasaukt, viņa atbildēja, ka nezin, kur viņš ir šobrīd. Un tā nebija vienīgā ģimene vai reize. Domāju, ka ir jāsaprot šīs situācijas sakne un ja tā ir tiešām šausmīga, tad noteikti, ka valsts palīdzētu ar tikšanu prom no disfunkcionālas ģimenes, bet ja tā nav, tad ieteiktu padomāt vai gadījumā neesi vecāku sirdsāpju iemesls. Atceries, tu vēl par to nedomā, bet tu nezini cik ilgi tavi vecāki būs dzīvi. Esi pateicīgs ka tavējie ir

pirms 13 gadiem  

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

Nu nez. Es bērnudārza laikā brīvdienās ar sētas puikām aizblandījos tā, ka no rīta izgāju ārā un vakarā ar tumsu melnu muti un nobrāztiem ceļiem tik atgriezos. mamma priecīga nebija, bet nevienā brīdī neuzskatu savu ģimeni par nelabvēlīgu! Ja cilvēks kautvai savos 14 gados spēj pieņemt adekvātus lēmumus, tad neredzu iemeslu, kapēc nevarētu dzīvot atsevišķi...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.