Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1528 skatījumi

Vai ir sods?

Politika un valdība » Likums

Ja, piemēram, Degpunktā parāda(vai piemin ar vārdu uzvārdu) kādu likuma pārkāpēju (kaut vai dzērāju ceļa malā), tad šis cilvēks varētu (sekmīgi) sūdzēt raidījumu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu(vai personības izpaušanu, kas, manuprāt, ir aizliegts vai ko citu), jo "Jā, pārkāpums izdarīts, bet kāpēc uzreiz visai valstij par to jāzina?"

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ingus Rūķis

+3522

 
Faktu publicēšanu diez vai var nosaukt par goda un cieņas aizskaršanu. Problēmas var rasties tad, ja viņi publicē nepierādītus faktus, apgalvo, ka cilvēks ir vainīgs, ja viņa vaina nav pierādīta tiesā.

pirms 12 gadiem  

JanKa, pirms 12 gadiem :

Vēl jautājums vai lopiņiem ir cieņa un gods.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Pilnīgi atbalstu lopiņu ideju. Ja tu izdari ko sodāmu un nosodāmu, tad valstij un sabiedrībai nav tavs nodarījums jāslēpj. Tieši tāpat pedofīlu sarakstam nebūtu jābūt slepenam utt. Ja māki izdarīt, tad māki arī dzīvot pēc tam.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

piem., Degpunkts jau nav 1. reizi ar pīpi uz jumta...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
jā, degpunkts pieminēs Jāni Bērziņu un uzreiz desmitiem cilvēku iesūdzēs viņus tiesā... :oDDDD

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Attiecībā uz žurnālistiem goda un cieņas aizskārumu Latvijā pierādīt ir praktiski neiespējami, mūsu tiesu prakse šajā ziņā ir autiņu līmenī un labākajā gadījumā, pēc 10 gadu tiesāšanās, kas cilvēkam prasīs tūkstošiem latu, un cīnīšanos ar TV vai izdevniecību, kurai ir vesels juridiskais departaments ar profesionāliem juristiem un daudz lielāki finansu resursi, tas viss beigsies ar to, ka tiesa uzliks par pienākumu, atsaukt šo paziņojumu, kas tikai kārtējo reizi visiem atgādinās par notikumu, kuru sen jau visi bija aizmirsuši, taču visticamāk beigsies ar aizskartā pilnīgu fiasko, jo žurnālistus aizsargā savi likumi un viņu galvenais arguments ir tas, ka viņi ir tikai informācijas nesēji, respektīvi, tiek intervēts cilvēks, kas stāsta, ka tāda un tāda persona, nosaucot jūsu datus, ir darījusi to un to, līdz ar to jūsu tiesības ir aizskāris šis cilvēks nevis TV.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.