Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Var pat nezinot tavus personas datus,bet šāda deklarēšanās būs nelikumīga. Deklarējoties jānorāda pamats, uz kāda cilvēks attiecīgajā adresē deklarējas. Lai deklarētos kādā adresē likumīgi,jābūt apdzīvojamās platības īpašuma tiesībām vai īres līgumam uz šo platību. Ar īpašnieka vai īrnieka piekrišanu dzīvojamā platībā var deklarēties viņa ģimenes locekļi un radinieki.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Piedeklarēties var. Ja īpašnieks uzskata,ka tas darīts nelikumīgi-jāvēršas policijā ar iesniegumu. Atbildība par tādu nodarījumu ir tāda,ka otro reizi negribēsies (tika mainīts attiecīgais pants,pat žurnālisti atmetuši interesi par politiķu dzīvesvietām.)!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pēc esošās likumdošanas tā ir - jebkurš var deklarēties jebkur. Runā gan ka, piemēram, adresē "Rīga, Pils laukums 3", neļaujot deklarēties.

pirms 12 gadiem  

Baiba, pirms 12 gadiem :

Paldies,kluva mazliet skaidrak,jo mana pagasta visu dara,kas vien ienak prata.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Precīzāk ir kā saka Aina, ir jābūt "tiesiskam pamatam", bet deklarējoties nav obligāti nepieciešamas uzrādīt dokumentus (ir iespējams deklarēties arī elektroniski), kas apstiprinātu šo tiesisko pamatu, ja vien pašvaldībai nerodas aizdomas.
Likums par deklarāciju http://www.likumi.lv/doc.php?id=64328

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Jā,dokumenti netiek prasīti. Bet ja kāds ir prettiesiski deklarējies cita cilvēka īpašumā, šādu deklarēšanos var anulēt. Tā kā šis cilvēks būs sniedzis arī melīgus datus un tātad deklarējies tur,kur patiesībā nedzīvo, iespējams, viņu var sodīt (bet precīzi par to sodīšanu gan nezinu,kādi likumi un prakse). Baiba, lai kāda arī nebūtu jūsu pašvaldība, neviens nevar pēkšņi atnākt un ievākties jūsu dzīvoklī vai mājā.

Baiba, pirms 12 gadiem :

Paldies par atsaucibu :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.