Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta Lode

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1513 skatījumi

vai darba devējs var nedot tev brīvdienu,jatev jāierodas tiesā

Politika un valdība » Likums

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nevar nedot, bet darbinieks var neinformēt darba devēju par to, ka viņam ir jābūt tiesā, un pēc tam aizbildināties, ka darba devējs viņu nelaida.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jā tev ir tiesas pavēste, tad uzradot to darba devējam ir JĀDOD tev brīvu dienu, lai tu varētu ierasties tiesā. Vienīgi darba devējam ir tiesības pieprasīt apstiprinājumu tam kā tu tišā esi bijusitiies''a. Tadā gadījumā tev būs jāpiejiet pie tiesas sekretāres un palūgt lai viņa tev pavēstē atzīmē kā tu biji tiesā un laiku no cikiem līdz cikiem.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Lai neierastos tiesā ir jābūt attaisnojošam iemeslam. Ja attaisnojoša iemesla nav vai neesi tiesu informējis par to ka tev ir attaisnojošs iemesls un neieradies tiesā, tad tiesas pienākums ir uzlikt sodu par neierašanos tiesā.

pirms 11 gadiem  

Aicis, pirms 11 gadiem :

Un tiesā neies cauri ar aizbildināšanos, ka nokavēju tiesu, jo nevaru tik agri piecelties, vai darbā esmu neaizvietojams. Tiesā visam jābūt uz papīra.
Un vēl, tiesā tu vari iebilst un prasīt tiesas atlikšanu un tad simulantam vēl jāmaksā papildus tiesas izdevumi un tas nav viņa interesēs, ja vien viņam vispār ir darbs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.