Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3354 skatījumi

Fotogrāfēšana lielveikalā/pārtikas veikalā

Politika un valdība » Likums

Kāda ir Latvijas lielveikalu attieksme uz fotogrāfēšanu lielveikala un pārtikas veikala telpās, vai ir likumdošana pret to?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Tur, kur nav norāde, ka to darīt nedrīkst, vari mēģināt
http://www.briviba.info/blogs/juridiski-padomi-fotografam/
Arī lielveikals ir publiska vieta, lai arī atrodas privātīpašumā. Te gan jāņem vērā šīs vietas lietošanas noteikumi, kurus izdevis un darījis zināmus (piemēram, ar norādēm) vietas īpašnieks.

Neesmu gan tādu kaut kur pamanījis

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas, kas nav aizliegts, ir atļauts. Pārtikas veikalos fotogrāfēšana gan parasti ir aizliegta, par ko arī ir attiecīgi paziņojumi izvietoti redzamās vietās. Veikala vadībai un/ vai īpašniekam ir visas tiesības jebkādu filmēšanu, fotogrāfēšanu savās telpās aizliegt. Protams, ja neuzkrītoši nofotogrāfēsiet sevi vai draudzeni pie saldumu plaukta vai ar alus pudeli rokā lielveikala pārtikas nodaļā, iespējams, ka neviens jums neko neizrādīs un uzmanību nepiesaistīsies, taču, ja sāksiet fotogrāfēt produktus ar cenām, tad noteikti jums palūgs aiziet, un iespējams arī izdzēst visu nofilmēto vai nofotogrāfēto materiālu, jo veikali savā starpā konkurē un šāda cenu salīdzināšana veikalam var radīt nevajadzīgu konkurenci. Un veikals nav publiska vieta, lai gan daudzi fotogrāfi to par tādu ir pasludinājuši!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Labāk tomēr to darīt neuzkrītoši. Veikalu plauktu iekārtojums ir jūtīgs jautājums un veiksmīgu risinājumu kopēšanas vērts.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ir tāds "Patērētāju tiesību aizsardzības likums".

"3.pants. Patērētāja tiesību pārkāpums

Patērētāja tiesības ir pārkāptas, ja:

3) nav nodrošināta iespēja saņemt vispusīgu un pilnīgu informāciju par preci vai pakalpojumu vai preces vai pakalpojuma cenu;"

Tālāk...

"4.pants . Patērētāja izvēles brīvība un griba

(2) Pirms patērētājs iegādājas preci vai saņem pakalpojumu, tam jādod iespēja novērtēt attiecīgās preces vai pakalpojuma derīgumu un atbilstību. Patērētājam jāsaņem pilnīga informācija par preci vai pakalpojumu, norēķināšanās veidu, līguma izpildījumu un atbildību, ja līgumsaistības tiek pārkāptas."

Ja nekļūdos, tad nekur nav noteikts kādos konkrēti veidots drīkst vai nedrīkst saņemt šo informāciju. Patērētājam ērta varētu būt, piemēram, foto vai video fiksācija (jo blociņā ar zīmuli rakstīt ir par ilgu).

Šis te, vēršu uzmanību, ir LIKUMS. Uzskatu par krietni apšaubāmām veikala īpašnieka "tiesības" liegt patērētājam iegūt informāciju par preci, to fotografējo

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Nē, veikalā iekšā bez atļaujas fotografēt nedrīkst.
Fotografēt, neprasot atļauju, drīkst uz ielas un veikala fasādi - lūdzu, bet iekšā telpās katrs īpašnieks nosaka, atļaut vai neatļaut fotografēt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
pirms fotografēšanas pajautā apsargiem...
vienīgi 99% ka atbilde būs noraidoša.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.