Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ludis

+1705

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1201 skatījumi

Kāpēc karš ir pieņemems starptautisko attiecību kārošanas mehānisms?

Politika un valdība » Likums

Kāpēc pasaulē neaizliedz karu? Vai karš kā attiecību risināšanas mehānisms ir atbalstīts kādos starptautiskos dokumentos? Tas taču ir necilvēcīgi, un it kā pasaule attīstījusies...

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tāpēc, ka indivīda psiholoģijas mehānismi ir attīštījušies, bet sabiedrības vēl ne. Atsevišķi indivīdi savā attīstībā nokļūst ļoti augstu, bet kādas valsts sabiedrības domāšana var pat regresēt un tai nepieciešams krietni ilgs laiks, lai nonāktu līdz tādai saprašanai, lai atmestu karu. Nav vēl izaugusi vairuma valstu sabiedrības līdz tādam intelekta līmenim. Vēl gadi trīssimt, ja nepaspēs viens otru nokaut.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Tas būtu tā pat, kā aizliegt zagt, laupīt, slepkavot... To it kā nedrīkst, bet vienalga kāds to izdara. Visos laikos ir bijuši karotāji un būs, to nevar tā aizliegt un viss.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ja ar diplomātiju un cita veida (piem., ekonomisko, ideoloģisko) spiedienu nevar ietekmēt pretinieku vēlamajā virzienā, nākas ķerties pie kara. Ja arī karojot neveicas, var nākties ķerties pie neatļautiem superieročiem vai terora.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Karš nekad nav bijis starptautisko attiecību kārtošanas mehānisms, starptautiskās attiecības lielā mērā tiek kārtotas pārrunu ceļā un ar dažādu starpvalstu organizāciju un starpvalstu līgumu starpniecību. Diemžēl atsevišķi režīmi nevēlas sadarboties ar starptautisko sabiedrību, netiek ievērotas cilvēktiesības, tiek aizliegtas partijas, notiek cenzūra, tautai tiek liegta iespēja ievēlēt parlamentu, notiek represijas, kad tas viss sasniedz kritisko masu, sākas nemieri, sacelšanās, izceļas pilsoņu karš, kur diktators cīnās ar savu tautu par savas varas un bagātības, pozīcijas saglabāšanu, lai neattīstītos pilsoņu karš, jo tas gribot vai negribot skar arī blakus esošās valstis, kur arī sāk krist šāviņi, uzdarbojas teroristi, kur sāk plūst bēgļu straumes, utt. ir pieļaujami uzbrukumi militārajiem objektiem, diktatoru gāšana, un varas atgriešana tās tautai. Šādas militārās operācijas ir labs signāls jebkuram nedemokrātiskam režīmam.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Tāpēc, ka tas nav izdevīgi.
Jā, ir atbalstīts.
Attīstijušie ir ieroči, pasaule ir piedraņķēta.

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

Nav gan starptautisks dokuments, bet otra populārākā grāmata pēc Bībeles pasaulē gan
"Vēstures ietvaros var izšķirt divus kara veidus, proti, taisnīgo un netaisnīgo. Visi progresīvie kari ir taisnīgi, toties visi kari, kas kavē progresu, ir netaisnīgi.
Mēs, .., cīnāmies pret visiem netaisnīgiem kariem, kas kavē progresu, bet mēs nevēršamies
pret progresīviem un taisnīgiem kariem. Mēs, .. , ne tikai nevēršamies pret taisnīgiem kariem, bet
arī aktīvi piedalāmies tajos"

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Muļķības. Karš ir progresīvs, ja uzbrucējs uzvar. Tāpēc jau barbari skaitās mazattīštiti agresori, kaut gan arī tiem bija kultīra, ne sliktāka kā uzvarētājiem. Arī vēstures izpratnē propaganda darbojas un pat ļoti spēcīgi.

Ego , pirms 11 gadiem :

Neko jaunu nepateici - "Karš ir progresīvs, ja uzbrucējs uzvar" - tā to arī traktē jau no senseniem laikiem

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Ne viens vien karš ir kavējis progresu. Bet nu doma mums abiem, kā izrādās, tāda pati vien ir. :D

Ego , pirms 11 gadiem :

Saprātīgi cilvēki parasti jau pie tā nonāk

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.