Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1243 skatījumi

Elektronikas imports no arpus ES.

Politika un valdība » Likums

Tātad gribēju zināt vai man ir jāmaksā papildus muitas nodoklis, vai kādu citu importa nodokli, ja es atrodos Latvijā, taču pasūtu kādu preci no ārpus ES. Piemēram es no e-bay vēlos pasūtīt PSvita- aprakstā ir teikts, ka atvešana uz LAtviju ir bez maksas (Prece tiek vesta no Japānas). Vai saņemot preci man būs jāmaksā papildus nodoklis vai kas cits vai nav? Vai prece gluži vienkārši nepaliks muitā??? Prece ko vēlos sūtīt---> http://www.ebay.com/itm/PS-Vita-Wi-Fi-Console-White-PCH-2000-ZA12-Japan-New-playstation-psv-/141136328453?pt=Video_Games&hash=item20dc617705
Paldies jau iepriekš!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

PVN 21% un muitas nodoklis 2.5%, ne uz kādu muitu nebūs jābrauc, jo sūtīs caur pastu, pastā visu arī samaksāsi +1.42Eiro pastam.
Skaidrošanās ar muitu un ierašanās tajā var būt tādā gadījumā, ja tiks norādīta ļoti zema cena, un muitai radīsies aizdomas.

pirms 10 gadiem  

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

Tad sanāk ka sūtot no ES pvn un muitas nodoklis nav jāmaksā!?

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tieši tā. Bet šī paša iemesla dēļ preces ES visbiežāk maksā par PVN tiesu dārgāk salīdzinot ar, piemēram, Ķīnu, jo muitas politika ir līdzīga visā ES, tikai nedaudz atšķiras limiti no kuriem jāsāk maksāt.

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

Liels paldies par info!

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

P.S. Nesūti no ārpus ES ar kurjerdienestiem, tad gan būs jābrauc uz muitu, vai jāpiemaksā par to lai kurjerdienests atmuito tavā vietā.

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

Es taisijos no e-bay sūtīt bet nu ja jāmaksā pavirsu gandrīz 25%, nav jēga sūtīt no tik tālām zemēm...Jāmēģina sūtīt no ES valstīm

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

Aa un vēl kas... Ja es ko sūtu no ASV un aprakstā ir teikt ka "import charges included" (international shipping) Man pastā nebūs jāmaksā tie papildus %???

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tie 21+2.5% bij par konkrēto preci, precīzāk vari izrēķināt šeit http://muitaspaligs.lv/
Par "import charges included" neesmu tādu piedzīvojis, bet diez ko pārliecinoši neizklausās... mūsu muitnieks gribēs PVN, neatkarīgi no tā kas rakstīts uz pakas.

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

Citēju- "No additional import charges at delivery! This item will be shipped through the Global Shipping Program and includes international tracking." Lūk kur piemērs--> http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-PS-Vita-Wi-Fi-Model-PCH-1001-/291046697466?pt=Video_Games&hash=item43c3bc29fa

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tā arī ir "These fees are in addition to the customs duties and taxes imposed by country tax and customs officials." tā ir papildus maksa, mūsu nodokļi tāpat būs jāmaksā. Galīgi garām.

Roberts Raismans, pirms 10 gadiem :

PVN+ muitas nodoklis ir jāmaksā jebkuras cenas precei, kura tiek vesta no ārpus ES, vai šie nodokļi ir jāmaksā tikai noteiktas vērtības (naudā) precēm???

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Iedevu jau linku uz vietu kur var aprēķināt, turpat arī apraksts:
http://muitaspaligs.lv/aprekina-dati/
PVN no 22 vai 45
muita no 150 EUR

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

+394

 
Paliks muitā! Pari 100$...
Bus jabrauc uz muitu un jamuito!

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.