Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

anonims

+3977

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1164 skatījumi

Trūcīgais statuss!

Politika un valdība » Likums

Vai pasvaldiba var atteikt truciga gimenes personas statusa pieskirsanu ja nesen ir iegadats transportlidzeklis kurs ir 1993. g razots?

Pasvaldiba saka, ka: - Ja nesen esot iegadats auto, tad ir ari nauda uzturlidzekliem!
Vispar jau man ta masina ir davinata, tad sakiet, vai cilvekiem tada gadijuma nedrikst pienemt davanas?????
vai vispar tads likums tiesam ir ka ja nesen iegadajos auto tad nevar pieskirt statusu ja uz doto bridi situacija gimenes budzeta ir tada kada nu vinja ir un sarekinot videjos ienakumus nesanak pat iztikas minimums un viena cilveeka!? ...

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas jau ir atkarīgs no katras pašvaldības, katrā pašvaldībā ir spēkā citi saistošie noteikumi, kurus ir pieņēmušas novada gudrās galvas, jo mazāks, trūcīgāks novads, jo stingrāki noteikumi, jo bagātāks novads, jo vienkāršāk iegūt šo statusu. Parasti gan viens transportlīdzeklis nav šķērslis maznodrošinātā statusa piešķiršanai.

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Tieši tā, bet šeit ir tāds jautājums vai tiešām dēļ NESEN iegādāta t.l var atteikt piešķirt statusu?
Mūsu ciemā ir arī ar vairākiem transportiem + Trūcīgais statuss! :)
Tāda, nu mūsu pašvaldība!

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Aizstaigājiet uz sava novada pašvaldību un palūdziet Jums izsniegt saistošos noteikumus, tur arī uz jums attiecinātie kritēriju būs iekļauti, ja tur skaidri uz balata būs rakstīts, ka nevar piešķirt, tad arī nevar, transporta līdzekli nāksies pārdot. Man paziņām atteica, jo nebija no uzskaites noņemts transportlīdzeklis, jo drīkstēja būt tikai viens transportlīdzeklis, kad noņēma no uzskaites sen metāllūžņos nodoto mašīnu, statuss tika piešķirts...

anonims, pirms 10 gadiem :

Būs vien jāaizstaigā vēlreiz uz pašvaldību, bet tur tā lieta, ka man ir tikai viens auto!
Un protams ir arī visādi pigori ar to pagastu bijuši daudziem iedzīvotājiem!!!:D
Pasakiet vai tā irnorm. pašvaldība ja piem. par pēdējiem trim mēnešiem ģimenei kurā ir 3 cilvēki, ienākumi ir 300 Eiro/3.mēn---> tātad sanāk ka mēneša vidējais ienākums ir 100 Eiro/mēnesī un tā summa vēl jādala uz 3, lai noskaidrotu kāds ir vidējais ienākums uz vienu cilvēku mēnesī BET
Pašvaldība mūsu "mīļā" ieraksta ka

anonims, pirms 10 gadiem :

...ka vidējais ienākums ir 300 Eiro! Haha! Gudri gan izrēķināts!!! Un pēc tam pasaka, ka statuss nepienākas, jo iztikas minimums esot 100 Eiro uz 1 cilv., tā kā viņiem uz 3 menesī sanāk katram pa 100 Eiro, tad arī lūdzu- statuss nepienākas!!!
tas ir normāli?
un ir bijuši arī daudz citu gadījumu, kur pagasts reāli cilv acīs notēlo muļķi...

anonims, pirms 10 gadiem :

* Te ir jāņem kamera rokās un jārāda citiem pa TV, kā mūsdienās izturas pret cilvēkiem!!!

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Pašvaldība un valsts naudu neražo, lai saņemtu jebkāda veida sociālo palīdzību,jums vai kādam citam šī nauda savos nodokļos ir pašvaldībai vai valstij jānomaksā. Un parasti tas kāds ir citi, jo trūcīgo statusi tiek piešķirti cilvēkiem, kas nevis visu laiku ir strādājuši, maksājuši nodokļus no tūkstošiem eiro lielām algām,bet gan tādiem, kas nav strādājuši vispār vai arī strādā periodiski par minimālo algu, no kuras nekādi nodokļi praktiski netiek atņemti, izņemot to, kas iet pensijas uzkrājumam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.