Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1059 skatījumi

ko man darīt ja man paredzētās vēstules tiek sūtītas uz citu adresi man par to nezinot un tās adreses dzīvojošie cilvēki atplēš un nepaziņo

Politika un valdība » Likums

nu kā man adresēta vēstule tika aizsūtīta uz iepriekšējo dzīvesvietu kur es jau sen nedzīvoju. bet tur dzīvojušās personas atvēra man adresētu vēstuli un iznīcināja to, kur bija mani personas dati kā arī citi dati līdz ar to viņi zināja manus datus kā arī privatās dzīves iejaukšanos.. vēlos iesūdzēt tiesā jo ta nav pirmā reizē. bet nevaru atrast likumu kas to parkāpj. vrb kāds var palīdzēt?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja gribas atrisināt problēmu, nevis atriebties, tad šis varētu noderēt: http://www.pasts.lv/lv/privatpersonam/citi_pakalpojumi/korespondences_paradresacija/

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Saskaņā ar likumu LR dzīvesvietas deklarācija ir obligāta, un tās nedeklarēšana ir administratīvi sodāma darbība, gluži tāpat kā noslēdzot līgumus ar jebkuru banku, darbavietu, utt., jūs piekrītat tam, ka tā ir jūsu personīgā atbildība informēt otru pusi saprātīgā termiņā par savas dzīvesvietas maiņu. Tā, ka no likuma viedokļa nekāda nozieguma sastāva nav, ja jūs to neesat izdarījusi, tad tā ir tikai jūsu pašu vaina. Dzīvokļa īpašniekam vai nākamajam īrniekam nav nekāda pienākuma jūsu korespondenci glabāt, vai pārsūtīt uz citu adresi, vai kā citādi censties ar jums sakontaktēties, lai to nodotu.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Diemžēl nav laika meklēt, bet ir faktiski tieši tam domāts punkts kaut kādā likumā. Tas gan nav pirmā līmeņa gūglētāja pasākums :D
Doma jau tev adekvāta, bet vai tad kāds pārbauda deklarēto adresi. Kur nu vēl mūsu Pasts (nav tā labākā sadarbības pieredze, kas atkārtojas katru mēnesi negatīvā piedzīvojumā). - arī saņemu līdzīgas vēstules aiziepriekšējam īpašniekam adresētas - nu jau vairs nenesu uz Pastu, jo nekas nemainās. Samierinos ar makulatūru.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Deklarētās dzīvesvietas adrese ir adrese, kuru izmanto valsts iestādes, lai komunicētu ar savu pilsoni vai pastāvīgo iedzīvotāju, savukārt uzņēmumi, bankas, un visi citi, ar ko ir līgumsaistības, izmanto adresi, kuru cilvēks pats ir norādījis, vai paziņojis, tās maiņas gadījumā. Ja nepaziņo visiem par adreses maiņu, tad korespondence turpina pienākt vecajā adresē, un tiek uzskatīta par saņemtu un izlasītu ar visām no tā izrietošajām sekām.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Nezinot likumus nekāda tiesāšanās nesanāks. Ja ļoti vēlies to darīt, noalgo juristu, bet šaubos vai izdosies pierādīt konkrētas vēstules saņemšanas, atvēršanas, lasīšanas un iznīcināšanas faktu.
Vēstule, kurās ir svarīga informācija tiek izsūtītas kā ierakstītas un tās var saņemt tikai adresāts vai pilnvarota persona. Ja tās nav, sūtījums tiek atgriezts sūtītājam.

pirms 10 gadiem  

Ego , pirms 10 gadiem :

http://likumi.lv/doc.php?id=57980
Latvijas Republikas Satversme
..
96. Ikvienam ir tiesības uz privātās dzīves, mājokļa un korespondences neaizskaramību.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.