Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps

+238

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1362 skatījumi

Pilngadība no 16?

Politika un valdība » Likums

Vai ir iespējams iegūt pilngadību no 16. gadu vecuma? Man nevajag, lai varu iet vēlēt, ne pirkt alkaholu,cigaretes utt.,bet atbildēt par savu rīcību. Vai tas ir iespējams?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tas tev jau ir. To gan nesauc par pilngadību, jo saprāts no ķeksīša kādā papīrā vai tāda vai šitāda 100 grudro lēmuma nerodas no zila gaisa. No 14 gadu vecuma tevi var ielikt kolonijā, tā arī ir tava atbildība.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kā saka Civililikums: "Izņēmuma gadījumos un sevišķi svarīgu iemeslu dēļ, kad nepilngadīgā aizbildņi un tuvākie radinieki apliecina, ka viņš uzvedas nevainojami un spēj patstāvīgi aizsargāt un aizstāvēt savas tiesības un izpildīt savus pienākumus, nepilngadīgo var izsludināt par pilngadīgu arī pirms astoņpadsmit gadu vecuma sasniegšanas, bet ne agrāk, kamēr viņš sasniedzis pilnus sešpadsmit gadus."
kā arī
"Par pilngadīgu uzskatāma persona, kas likumā paredzētajā kārtībā stājusies laulībā pirms astoņpadsmit gadu vecuma." otrai laulātajai pusei gan jābūt pilngadīgai un arī nepieciešama vecāku vai aizgādņu atļauja.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
prātā pilngadīgs cilvēks pats spētu izdomāt.atrast atbildes uz šādu jautājumu...

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Tomēr lielākoties neviens tev neaizdos naudu (vai nepārdos preces uz nomaksu), lai arī kādā ceļā esi ieguvis pilngadības statusu, lidz 18-21 gada vecumam.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.