Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4755 skatījumi

Kādos gadījumos vecāki skaitās strādājošo bērnu apgādājamie ?

Politika un valdība » Likums

Vai ir iespēja bērniem savus vecākus deklarēt savās gada atskaites deklerācijās kā apgādājamos? Ja ir , tad kādos gadījumos tas ir iespējams?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Apgādājamajam (šajā gadījumā vecākam) jābūt ierakstītam nodokļu grāmatiņā un tad var arī gada deklarācijās rakstīt un attaisnotos izdevumus par tiem prasīt. Nav jābūt deklarētiem vienā dzīvesvietā

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Apgādībā var būt nestrādājošs laulātais, nestrādājoši vecāki vai vecvecāki, kuri nesaņem pensiju. Taču, ja laulātais, vecāki vai vecvecāki saņem bezdarbnieka pabalstu vai stipendiju, viņi nevar būt apgādībā, jo viņiem ir ienākumi.

Par personām, kuras var būt apgādībā, lasāms likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 13. panta pirmās daļas 1. punktā. Lai apgādājamos ierakstītu savā nodokļu grāmatiņā, jādodas uz VID nodaļu pēc savas deklarētās dzīvesvietas, līdzi ņemot radniecību apliecinošos dokumentus.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=56880
Par iedzīvotāju ienākuma nodokli

pirms 14 gadiem  

Maruta Audare(Kupše), pirms 14 gadiem :

Vai bērniem un vecākiem jābūt vienā adresē deklerētiem, lai varētu ierakstīt savā nodokļu grāmatinā vecākus kā apgadājamos?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Domāju ka tādai prasībai nav nekāda pamata.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.