Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra

+32

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 921 skatījumi

Vai ir kāda situācija,kad tiek mainīta sociālās apdrošināšanas izmaksas summa(izņemot %maiņa)pie arodsaslimšanas(2.grupa uz mūžu)

Politika un valdība » Likums

Pirmo soc apd.pabalstu apreiķināja no algas 130.00latiem.Algotu darbu sāku strādāt pirms gada un alga 360euro. Vai mainīsies soc.apd.izmaksas summa un no kuras algas tiks reiķināta pabalsta summa,ja iešu no jauna DEĀK?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jums ir piešķirta invaliditātes grupa un pensija uz mūžu, tad nav saprotams, kādēļ jums no jauna ir jāiet DEĀK. 1. un 2. invaliditātes pensijas apmērs ir atkarīgs no: cilvēka vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, ko nosaka par jebkuriem 36 mēnešiem pēc kārtas pēdējo 5 gadu laikā pirms invaliditātes pensijas piešķiršanas; cilvēka individuālā apdrošināšanas stāža; no maksimāli iespējamā apdrošināšanas stāža, kuru nosaka no 15 gadu vecuma līdz likumā noteiktā pensijas vecuma sasniegšanai. Ja invaliditātes pensija jau ir piešķirta, tad tā vairs nevar tikt izmainīta uz mazāku, to tikai ir iespējams indeksēt un palielināt.

pirms 9 gadiem  

Sandra, pirms 9 gadiem :

Nav jau runa par pensiju,to es visu saprotu,bet mana problēma ir arodsaslimšana un es nesaņemu pensiju ,bet sociālās apdrošināšanas pabalstu. Atkārtotu DEĀK eju gadījumā,ja pasliktinās veselība un komisija piešķir jaunu darbaspēju zudumu procentu...tagad man ir 60% darba zudums.Jautājums ir tāds-vai jaunie procenti tiek apreiķināti no pēdējā gada darba algas (pēc pārtraukuma atsāku strādāt ) vai paliek spēkā toreizējā darba alga(130Ls)

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

No pēdējo 3 gadu darba algas, tā ka, ja strādāt sākāt pirms gada, tad vidējais par gadu + 2 iepriekšējiem gadiem, kad bijāt nodarbināta, jebkurā gadījumā, ja darbaspējas zuduma procents palielinās, tad jaunais pabalsts nevar būt mazāks par jau piešķirto.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.