Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

DIĀNA

+101

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 770 skatījumi

Bezdarbniekiem...

Politika un valdība » Likums

Sveiki, vēlējos pajautāt varbūt kāds zina vai vēl eksistē tāds pabalsts, kuru maksā VSAA iestājoties bezdarbniekos kad bērnam paliek 1. gads? To maksāja 9 mēnešus.
Pirms kādi 4 gadi tāds bija un tādu saņēmu, ja nemaldos pirmie 3 mēn = 75%, nākamie = 50% un pēdējie 3 = 25% apmērā...

Varbūt kāds, kurš nesen tādu ir pieteicis un saņem var pastāstīt sīkāk par šo pabalstu, piem. kādi dokumenti jāiesniedz utt., varbūt var iemest šeit linku, jo neatradu vsaa.lv mājas lapā...
Paldies.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars Dūmiņš

+1339

 
Visu par pieejamajiem pabalstiem bērniem vari redzēt šeit: http://www.vsaa.lv/media/uploads/UserFiles/pakalpojumi/vecakiem/pabalsti_par_bernu_2015.pdf

pirms 9 gadiem  

Edgars Dūmiņš, pirms 9 gadiem :

Pabalsti par bērnu sociāli neapdrošinātai personai (nav darba ņēmējs vai pašnodarbinātais)

Bērna piedzimšanas pabalsts- Vienreizējs pabalsts 421,17 eiro apmērā. Piešķir no bērna 8.dzīvības dienas. Jāpieprasa līdz bērna 1 gada vecumam.
----------------------
Bērna kopšanas pabalsts. Līdz bērna 1,5 gada vecumam 171 eiro mēnesī. No bērna 1,5 gada vecuma līdz 2 gadiem 42,69 eiro mēnesī

Edgars Dūmiņš, pirms 9 gadiem :

Ģimenes valsts pabalsts- No bērna 1 gada vecuma līdz 15 gadiem No 2015.gada 1.janvāra pabalsta apmērs: par pirmo bērnu ģimenē ir 11,38 eiro mēnesī, par otro bērnu 22,76 eiro (2 reizes lielāks), par trešo un nākamajiem bērniem 34,14 eiro (3 reizes lielāks nekā par pirmo bērnu).
No 15 gadiem līdz 19 gadiem, ir tiesības saņemt, ja turpina mācīties vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nesaņem stipendiju.

DIĀNA, pirms 9 gadiem :

Šos visus es zinu, esmu arī nokārtojusi - tos var saņemt arī netupot bezdarbniekos, bet iestājoties NVA kad bērnam paliek gads ir pavisam cits pabalsts, tāpēc jautāju vai ir kāds kurš patlaban to saņem, kāds ir tā apmērs un vai vispār tāds vēl pastāv?

DIĀNA, pirms 9 gadiem :

Atradu pati rakstu par šo pabalstu! Iemetīšu linku, lai arī citas māmiņas, kuras par to nezināja palasa.
Tātad tāds vēl pastāv un no 2013.gada vairs darba stāžu neskaita.
Es pirmo reiz saņēmu 2012. gadā, kur bija nepieciešams vismaz 1 darba stāža gads.
Tikai tur ir pieminētas summas latos, cik noprotu nestrādājošām mammām rēķināja no bērnu naudas kas bija 50 Latu. Bet kā tad tagad rēķinās, no ienākuma 171,?

http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/der-zinat-ari-so-bezdarbnieka-pabalsts-134381/

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.