Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jony Bravo

+351

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 879 skatījumi

Lūdzu palīdziet..

Politika un valdība » Likums

Biju slims 3 mēnešus,un rīt jasāk strādāt,bet darba devējs grib,lai rakstu atlūgumu.Bet es negribu iet prom no darba,kā lai cīnos ar darba devēju..?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja gribat palikt strādāt, tad atlūgumu noteikti nerakstiet, jo citādāk pats būsiet piekritis aiziet no darba. Ja atlūgumu nerakstāt, tad darba devējam ar jums ir jāpārtrauc darba attiecības saskaņā ar Darba likumu, un jums pienākas 30 dienu uzteikuma periods, kas nozīmē, ka vēl 30 dienas varat strādāt, saņemt atalgojumu un meklēt citu darbu, kā arī šī perioda laikā, varat vērsties tiesā pret savu darba devēju, ja uzskatāt, ka jūsu tiesības ir aizskartas un no darba esat atbrīvots nepamatoti. Latvijas Republikā, tāpat kā lielākajā daļā valstu, diskriminācija veselības stāvokļa dēļ nav atļauts, gluži tāpat kā darba devējs nedrīkst atbrīvot darbinieku no darba tikai par to, ka darbinieks ir slimojis, ja darba kavējums ir attaisnots ar ārsta izrakstītu darba nespējas lapu.

Tas, vai jūsu centieni saglabāt darbu vainagosies ar panākumiem vai cietīs neveiksmi lielā mērā ir atkarīgs no jūsu uzņēmības un nedaudz arī no nekaunības, lielākas iespējas ir tad, ja strādājāt valsts sektorā.

pirms 8 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Vēl tikai var piebilst to, ka krītot nežēlastībā individuāla darba devēja acīs, jūsu dienas darba vietā tāpat ir skaitītas, ja neaiziesiet ar labu, izdarīs visu, lai jūsu apstākļi kļūtu neciešami, un atbrīvošanas iemeslu vienmēr var atrast.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Piezvani uz 67 186 522 - Valsts darba inspekcija. Likums ir Tavā pusē un par savu taisnību ir jācīnās.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.