Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Ozols

+92

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1861 skatījumi

Pēc cik ilga laika var uzlikt administratīvo sodu?

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Konkretāk - 2007. gada martā ticis pieņemts lēmums par soda uzlikšanu par auto vadīšanu bez attiecīgās kategorijas vadītāja apliecības. Sods reāli tika piestādīts (sodītajam tika paziņots par soda esamību) tikai 2012. gada martā, t.i, pēc 5 gadiem.

Vai šeit nav kāds pārkāpums no ceļu policijas puses? Un vispār, kāds ir administratīvo pārkāpumu noilgums?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
pastāsti sīkāk, jo neizklausās īsti ticami un kaut ko Tu noklusē.
Ja policija noķer un uzliek sodu par braukšanu bez tiesībām, tad manuprāt viņi tālāk nemaz šoferi ar konkrēto auto nelaiž.
Otrkārt ja jau sods ir piespriests, tad šoferis par to ir bijis informēts un labi zināja kas draud.

pirms 12 gadiem  

Jānis Ozols, pirms 12 gadiem :

Tas sods ir manam tēvam. Tajā laikā viņam klājās diezgan švaki, un tā kā tiesības viņam nebija atjaunotas (nezinu kopš kura laika), skaitijās ka viņam nav tiesību. Tā arī toreiz ik pa laikam uzķēras uz policijas, jo nebija vienkārši variantu - vajadzēja braukt lai nopelnītu kko.

Tad ap 2008 gadu viņs griezās pie CSDD lai atgūtu tiesības. Viņam tad uzrādītos sodus viņs apmaksāja un viņam atgrieza tiesības (2 no trīs kategorijām).

Tad kopš tā laika viss bija ok.

Jānis Ozols, pirms 12 gadiem :

Bet šeit izskatās, ka varētu būt problēma ar to, ka viņs 2011. gada janvārī uzrakstija iesniegumu par ceļu policista nepatiesi sniegto informāciju. Tad kopš tā laika arī viņš cīnijās pret policiju. Un nu šogad martā E.CSDD parādijās paziņojums ka ir neapmaksāti sodi, kuri tika piespriesti 2007 gadā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Toms

+5644

 
Arī man bija līdzīga situācija, ka noķēra vispār bez tiesībām. Man uzrakstīja protokolu, un man izdevīgā laikā bija jāiet uz iecirkni, uz lietas izskatīšanu. Man pieprieda naudas sodu un kopš tās dienas gada laikā man bija sods jāsamaksā, ja nesamaksātu tad sūta tiesu izpildītājam.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaut kas te tiešām nelīmējas, ja tas ir "lielais" sods, tad to izskata klātesot vainīgajam. Ja mazais sods, tad to izraksta CP uzreiz un tas ir tikai jāsamaksā.
2007. iztaisīja pārkāpumu un nelikās par to ne zinis?
Par kādu APK punktu sods piespriests?

pirms 12 gadiem  

Jānis Ozols, pirms 12 gadiem :

Situāciju kāpēc nelikās ne zinis jau aprakstiju augstāk - 2008 gadā itkā nomaksāja visus sodus un atguva tiesības, līdz ar to nebija aizdomu ka kkas vēl ir.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.