Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2335 skatījumi

Kā iesūdzēt tiesā?

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Vai no sākuma ir jāraksta iesniegums policijā?

Vai arī var sūdzēt pa taisno tiesā?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jūsu trokšņojošo kaimiņu gadījumā, tiesa neko nevar izdarīt, tā ir policijas kompetence - pamatojoties uz Jūsu izsaukumu, jākonstatē pārkāpums, vainīgājam visticamāk, jāizraksta protokols pēc APK 167.1, par ko pienākas brīdinājums, vai 20-250Ls pirmo reizi un 50-500Ls ja pārkāpums atkārtojas gada laikā. Ja kaimiņiem vienalga uz atkārtotu policijas ierašanos, tad kas ir papīrītis no tiesas?
Varbūt var cerēt, ka nesamaksājot soda naudas, ko var uzlikt policija bez tiesas, nākotnē tiks vērsta piedziņa pret kaimiņu īpašumu. Ja subjekti ir no tiem kuriem viss vienalga, izņemot alkoholu, tad, praktiski, neredzu iespēju kā Jūs varētu izkļūt no šīs situācijas... Ja dzīvoklis ir viņu īpašums, tad par nemaksāšanu var atslēgt elektrību, siltumu diez vai jo tā ir daudzīvokļu māja un tādās to reti var izdarīt, bet lai izliktu no dzīvokļa ar pāris simtu latu parādiem nepietiks.

pirms 12 gadiem  

Ilze Bērziņa, pirms 12 gadiem :

Ko darīt, ja policija atbrauc un kaimiņš uzreiz izslēdz mūziku? Vai tad var kaut ko pierādīt?

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Civilos strīdus var uzreiz iesūdzēt tiesā, brīvā formā nosūtot iesniegumu rajona tiesai pēc atbildētāja dzīvesvietas, tiesa 30 dienu laikā izlems vai uzsākt tiesas procesu vai atteikt. Lai ierosinātu tiesu ar vienu iesniegumu nepietiks, būs nepieciešami arī pierādījumi, piemēram, izraksti no Pašvaldības vai valsts policijas notikumu žurnāla, ka, esat vairākas reizes saukusi policiju, piemēram, lai apklusinātu kaimiņu, kas jums traucē naktsmieru un tas nav vainagojies panākumiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
bliez pa taisno iesniegumu tiesā.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

bet jāzina tad personas dati, vārds, uzvārds personas kods, dzīvesvieta tā kā zināma.

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

vajadzētu gan. Citādi iesniegums par to bārdaino onkuli, kas staigā zilajās biksēs un dzīvo XX ielā Nr. xx, tiesā tiks uzskatīts par nenopietnu... :oD

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.