Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2830 skatījumi

Vai var griezties policijā ar iesniegumu, ja mani apkrāpuši par tikai 5 latiem, neatsūtot solīto preci ?

Politika un valdība » Tiesībaizsardzība un policija

Vai likums kaut ko nosaka attiecībā par naudas summām, no kurām izejot ierosina lietu ? ..Cilvēks atsaucās uz manu pirkšanas sludinājumu, piedāvāja preci ar priekšapmaksu. Es ilgi tielējos līdz vienojos par daļēju priekšapmaksu ar pārskaitījumu uz viņa bankas kontu. Man ir vaininieka vārs, uzvārds, personas kods un bankas konta numurs. Tagad pazudis ar galiem, uz e-pasta vēstulēm neatbild ! Kā rīkoties šajā situācijā ? Es nezinu, kur dzīvo, bet policija to gan pavisam viegli varētu noskaidrot.. .

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Es uzskatu,ka būtu pat vēlams publiskot šī krāpnieka vārdu un uzvārdu,lai šis krāpnieks neapkrāptu vēl kādu godīgu cilvēku.Protams,ka vajag ziņot policijai,jo manuprāt mums latviešiem tas ir mīnus,ka mēs kautrējamies par šādiem sīkumiem ziņot,protams es to nesaku visiem.

pirms 11 gadiem  

Eriks Bindemanis, pirms 11 gadiem :

Labi, es tad pagaidīšu vēl vienu dienu. jo uzstādīju ultmātu, cik ilgā laikā naudai jābūt pie manis atpakaļ. Protams, esmu par 99,99 % pārliecināts, ka vainīgā persona necels ne ausu ! Ja tad vēl neizies uz kontaktu ar mani, tad es uzrakstīšu, kā sauc un cik gadu. Jā, bankas pārskaitījumam īstais vārds tika minēts. Es gan iedomājos arī par tādu pretējās puses argumentu, ka dokuments un arī bankas konta numurs varbūt tikuši nozagti un tagad tā izmantoti kŗapnieciskos nolūkos .. .

Ego , pirms 11 gadiem :

Vēl viens arguments lai policija šo lietu pārbauda

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kaspars

+3137

 
Principa pēc ir vērts noteikti! Jo ir negodīgi tirgotāji, kuri tā tik vien arī pelna !

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Ir vērts. Ne jau vienīgais tāds apkrāptais esi.

pirms 11 gadiem  

Eriks Bindemanis, pirms 11 gadiem :

Vai es drīkstu arī publiski brīdināt par šādu cilvēku, publicējot ne tikai viņa vārdu, uzvārdu, bet arī personas kodu kaut vai šeit ? Saziņa notika pa e-pasta saraksti, kur e-pastā nebija norādīts īstais, bet izdomāts vārds.

Ego , pirms 11 gadiem :

Personas kodu norādīt nedrīksti

Ego , pirms 11 gadiem :

Bankas pārskaitījumā jābūt īstajam vārdam

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Šajā krāpniecībā ir vainojama mazgadīga persona kurai ir 13 gadi, kuru sauc Ketija Kellija Matišiņeca!Viņa ir tā,kas krāpj šādā veidā no cilvēkiem naudu,piedāvā preci un dod tēva brāļa draudzenes konta numuru un pasaka ,ka tētis caur draugu sūta naudu,ka vajagot izņemt!Un tādā veidā šī mazgadīgā ir pataisījusi cilvēku krāpnieku bez iemesla!Jāuzmanās no šīs personas Ketija Kellija Matišiņeca!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Neiesaku 5.ls del kautko uzsakt.Pec tam vienkarsi vairak,gan nervus,gan laiku pateresi tos censoties dabut atpakal.Un nekad nevienam nemaksa,kamer neesi preci sanemis. Piemeram no ss.lv vai zip.lv tur pilns ar tadiem kretiniem.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
nu kā tad, Ērik, beidzās pasākums?

pirms 11 gadiem  

Eriks Bindemanis, pirms 11 gadiem :

Nesekmīgi ! Krāpnieci sauc DACE DŪMIŅA, dzim. 01.10.1986. Iespējams, dzīvojusi Cēsu pusē. Meklējos "draugiem.lv" viņas profils ir , šķiet, gan pirmais (bet tas pēdējoreiz skatīts 2011. tāpēc laikam uzskatāms par pamestu), bet jo īpaši otrais no kreisās, jo tas tiek regulāri apskatīts. Lieki teikt, ka ar viņu nav iespējams kontaktēties, jo vnk neatbild. Ja ir luste, var uzrakstīt kaut ko un pasveicinat no Erika no Rīgas, bet citādi iesakuneielaisties ar šo personu nekādās darīšanās !

adolfs, pirms 11 gadiem :

vēlreiz atgriežamies pie nožēlojamā fakta:
- šādus izdzimteņus iespējams ietekmēt tikai fiziski un brutāli.
un nevajag kautrēties, bremzēt ar domām par soda samēru (apm.tā pat, kā nav iespējams piekrāpt drusciņ).
situāciju/atbildes rīcību vien maina, ka ciniskais krāpnieks ir sieviete;
sievietei lauzt roku, saprotams, nebūs džentlmeniski - jālauž kāja (un jālauž zem ceļa)

adolfs, pirms 11 gadiem :

pretīgi, bet nekur neliksies:
- ir jābūt vīrišķīgam un jāveic pienākums pret sevi un sabiedrību

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Tiešām domā, ka ir vērts dzenāt n-tos policistus un smērēt kaudzi ar papīriem 5 ls dēļ??? :(

pirms 11 gadiem  

Eriks Bindemanis, pirms 11 gadiem :

Kā citādi- lai es padodos bez kaujas ?

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

meklē viņu draugos, meklē googlē telefonu, apskaties kādi ir draugi, kādas galerijas, varbūt var sazīmēt mammu vai kādu radinieku un aizraksti no sākuma viņiem, ieraksti viņam viesu grāmatā ka rakstīsi iesniegumu policijā, mēģini no sākuma palabam. Ja neatbild, tad protams izdrukā visu saraksti, maksājuma uzdevumu un ej uz policiju. Ja viņi par Tevi nepasmiesies un tiešām sāks kaut ko darīt, tad būs labi. Vienkārši tas laiks un enerģija ko iztērēsi rakstot iesniegumu būs krietni dārgāki kā 5ls.

adolfs, pirms 11 gadiem :

ne jau naudas zumma ir noteicošā, bet tas vulgārais bezpreģels un nesodāmības apziņas pārākuma cinisms ar kādu šādi smīnētāji āzē cilvēkus;
nu bet, pieņemsim, ja jau ir veikts tāds, Tevis uzskaitīto, izsekošanas darbu apjoms, nezzin vai vajag sev atteikt pienākumu/gandarījumu pārlauzt ciniķim roku (nu vismaz degunu);
ne aiz ļaunuma vai atriebības, vnk kā labticīgu mācību turpmāk pieklājīgi uzvesties darījumos ...un vispār dzīvē.

Eriks Bindemanis, pirms 11 gadiem :

Sameklēju viņu draugos, uzrakstīju viesu grāmatā pieklājīgu atgādinājumu un tiku drīz nobloķēts, tā kā vairāk kā tikai paskatīties uz DACI DŪMIŅU vienā no viņas diviem profiliem (jo abos uzrādīts viens un tas pats dzimšanas datums- 01.10.86.) nepaspēju. Aizrakstīju uz viņas e-pastu mikijamikija@inbox.lv - nekādas reakcijas, jo viņa labi apzinās, ka policija man arī visdrīzāk nepalīdzēs. :( ..Jo man nav personisku sakaru šajā varas struktūrā. Vienīgais, kas man ir, ir visai daudz info.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.