Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Angel

+1412

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2775 skatījumi

Zemessardze

Politika un valdība » Armija

Lai stātos Zemessardzē, kandidātam nav jākārto fiziskie normatīvi, taču vismaz reizi gadā, tiek kārtoti fizisko normatīvu testi, lai noteiktu zemessargu vispārējo fizisko sagatavotību. Zemessargam ir jābūt ar labu veselību un labu fizisko sagatavotību, lai varētu pilnvērtīgi veikt dienesta pienākumus un piedalīties militārajās apmācībās.

Kā šie testi izpaužas? t.i. xx reizes jāpiepumpējas xx reizes jāpievelkas utt.? Vai kā savādāk? Ja tā, tad būtu priecīgs par kādu informāciju, cik reizes ir optimālais variants...?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.mil.lv/Normativie_akti/Noteikumi/Fizo.aspx
Karavīru fiziskās sagatavošanas noteikumi
...
Fiziskās sagatavotības pārbaudes testu izpildes noteikumi
http://www.mil.lv/upload/nbs/ask/pdf/fiziskas_sagatavosanas_noteikumi/4_pielikums.pdf
...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Cilvēkiem nav motivacijas, visa sistema ir jasakarto, jau sākot no atalgojuma. Ja par vienām mācībām maksā 4 ls, izdariet secinājumus paši.....

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Tātad - pirms pusgada pats gāju tam cauri - būs veselības pārbaude (liela) pirms zvēresta nodošanas - tur pārbaudīs vis kaut ko... ;) No fiziskajiem - reāli neko jādara nav, izņemot jāparada, cik vari plaukstā izspiest (ņem plaukstā tādu mazu verķīti un mēģina saspiest ar vienu roku, cik vien ir iekšā).

Reālais fiziskais jāparāda pie pirmajām mācībām, kas ir obligātas pirms zvēresta nodošanas. Tātad, lai arī neviens tur neskaitīs, nepētīs, nefiksēs, bet tomēr jābūt spējīgam 1-2 diennaktis dzīvot kā karalaukā Ādažos. Jāskraida ar uzkabi (pilna man svēra ap 60-70kg) + ierocis + munīcija + vēl visādi loriņi, ko komandieris liek... un pēc 1-2 īsti negulētām naktīm, tas diez ko viegli nav... ;)

pirms 14 gadiem  

Ivans liepaja, pirms 12 gadiem :

mulkibas, ej piedalies skaties, ja patik piedalies. Esmu to visu jau izgajis, nekas jauns. Fizo nav jaliek, tur pat veselibu isti neskatas kada ir Visa LV Zemessardze katastrofāli trūkst cilvēku. uz papīra 10 000 zemessargu, bet reāli piedālās mācībās tikai kādi 1 000, tur izriet teiciens, "ar pliku Paldies, vēderam nepateiksi"
Zemessardze, tā tāda bērnu spēle kur vari piedalīties ja tev mājās nav ko darīt. Cilvēkiem nav motivacijas, visa sistema ir jasakarto, jau sākot no atalgojuma. Ja par vie

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.