Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1252 skatījumi

Lobisms Latvijas politikā

Politika un valdība » Politika

Sveicināti!

Man būtu ļoti nepieciešami dažādi viedokļi par to, kas jūsuprāt, ir spilgtākie lobisma piemēri Latvijas politikā. Lasīju, ka Lembergs, piemēram, par izteiktākajiem lobistiem nosaucis Karginu, Šķēli, bet kāpēc tieši viņus, pagaidām vēl nespēju saprast.
Jautāju, jo pagaidām nespēju sasaistīt man zināmo lobisma definīciju, ar reāliem dzīves piemēriem no mūsu pašu valsts politikas.

Jau iepriekš pateicos par atbildēm!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
"Lobisms ir ilgtermiņa process, kura mērķis ir ietekmēt publiku lēmumu pieņemšanu. Lobistu ietekmes paņēmieni ir ļoti dažādi, taču tas nav vardarbīgas, ar piespiešanu un draudiem saistītas. Klienta un lobista attiecības balstās uz uzticību. Lobistu darbu raksturo ilglaicīgums un sistemātiskums, prāvs finanšu ieguldījums, labi sakari un kontakti. Lobisms pastāvēja un bijis pieprasīts vienmēr, taču nosaukts vārdā tas tika 19. gadsimta sākumā. Lobismam ir dažādi veidi, virzieni un metodes. Daudzās valstīs tās ir definēts likumdošanā, atzīts un kontrolēts."
Pilns internets ar informāciju par šo lietu.

pirms 12 gadiem  

unknown (Google), pirms 12 gadiem :

Man nav nepieciešama definīcija, es zinu, kāda ir lobisma definīcija.
Taču, man ir jāatrod ''dzīvs'' piemērs no Latvijas politikas aprindām. Es nedzīvoju Latvijā nu jau ilgu laiku, tāpēc, godīgi sakot, man nav ne jausmas, kur Latvijas politikā ir sastopams lobisms un kā tas izpaužas.

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

Manuprāt jebkurā ziņu portālā ierakstot to vārdu dažādos locījumos piemēri būs čupām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.