Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Toms

+5644

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1604 skatījumi

Vai Bērziņš ir gudrs prezidents?

Politika un valdība » Politika

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Gudrība ir nosacīts jēdziens, lai noteiktu to, vai kāda persona ir vai nav gudra, ir jādefinē jēdziens "gudrība", un, tad šī persona ir jāsalīdzina izmantojot skaidri formulētus gudrības indikatorus. Ja ar gudrību mēs saprotam personas izglītotību, darba gaitas, dzīves pieredzi un devumu sabiedrībai, tad, protams, prezidents Andris Bērziņš, tāpat kā visi iepriekšējie prezidenti ir gudrs cilvēks, lai gan pareizāk skanētu formulējums - inteliģents cilvēks. A. Bērziņš ir cilvēks ar divām augstākajām izglītībām, lielu dzīves pieredzi, tai skaitā vadošos amatos, viņš ir viens no Augstākās Padomes deputātiem, kas balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, Augstākajā Padomē darbojas Tautas Frontes frakcijā.

Plašāka informācija ir atrodama wikipēdijā: https://lv.wikipedia.org/wiki/Andris_B%C4%93rzi%C5%86%C5%A1_%28Latvijas_prezidents%29

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

Tai pašā avotā lasāmais
"A. Bērziņš, sašutis par žurnālistu interesi, atļāvās draudēt televīzijas operatoram: "Čaļi, pa galvu vajag, ja? Ilgi neesat sisti, ja...", kas radīja negatīvus viedokļus politologu un etiķetes speciālistu vidū" un vēl šis tas ar to "inteliģents cilvēks" gan īsti kopā nerīmējas

Ego , pirms 11 gadiem :

Krievu valodā ir vesela sērija ar "Настоящий интеллигент никогда не скажет:"

Ne pats veiksmīgākais, bet arī par šādu situāciju:
Настоящий интеллигент никогда не скажет: "Я тебе морду разобью", он скажет: "Не хотите ли Вы пройти краш-тест?"

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tā jau ir jūsu un žurnālistu interpretācija. Ja jūs būtu tēvs, tad jūs to saprastu. Latvijas žurnālisti ir vieni no visnekompetentākajiem Rietumeiropā. Nu nebija šis sižets tā vērts, lai parādītu sabiedrībai prezidenta dēla seju un padarītu bērnu visiem atpazīstamu, tai skaitā, dažādiem teroristiem un citām personām, kuru nodomi ir krimināli sodāmi. Tā ka reakcija bija ļoti cilvēcīga un saprotama!

Ego , pirms 11 gadiem :

Ne tikai žurnālisti.
Reakcija viens, izteiksmes veids vai forma - cits.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Latviešu mentalitāte ir ļoti naidīga un nenovīdīgi noskaņota, tās ir nacionālās īpatnības, jebkur citur pasaulē šis incidents tiktu pieņemts ar izpratnei, Latvijas informāciju telpā, kur nekas nenotiek, & sabiedrībā valda dziļš naids pret politiķiem, & visiem, kam dzīvē ir veicies nedaudz labāk,tas tika izpūsts & pasniegts kā kaut kas īpašs.Pavērojiet labāk sevi,cik bieži mēs izmantojam nenormētu leksiku, vicinam dūres, & paužam savu sašutumu par pavisam vienkāršām lietām. Visi ir tikai cilvēki!

Ego , pirms 11 gadiem :

Par to "jebkur citur pasaulē" gan varētu nepiekrist, lai gan Latviju viens no bijušajiem premjeriem raksturoja kā samērā īpašu zemi ;)
Nedomāju ka tik toleranti pret parlamenta spīkeri kurš tā ēkā pazaudē koferīti ar daudz zaļiem papīrīšiem arī visur izturētos, tā kā ir jau arī par ko

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Izlasiet mana komentāra sākumu, lai mēs kaut ko varētu spriest un interpretēt, ir nepieciešama skaidra definīcija, cilvēka temperaments nenosaka cilvēku inteliģenci vai gudrību. Jūs šo situāciju traktējiet pēc saviem kritērijiem, jebkurš cits cilvēks, to darīs pēc savējiem.

Ego , pirms 11 gadiem :

Jā, tam es piekrītu, tālākajam vairs ne

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Ja tālākajam nepiekrītat tas nozīmē, ka līdz galam neizprotat to, ko vēlējos pateikt! Lai kaut ko novērtētu ir nepieciešami skaidri definēti kritēriji. Ja tādu nav, tad nav arī kompetenta vērtējuma, bet ir simts dažādi viedokļi, kas var būt arī diametriāli pretēji, jo katrs indivīds pie tiem ir nonācis izmantojot savu dzīves pieredzi un personīgo patiku un nepatiku, kuru lielā mērā nosaka un veido masu mediji.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Ko lieliski apliecina šis gadījums un tā interpretācija. Sižetus veido žurnālisti, kas ir arī atbildīgi par to, kāds viedoklis dominē katrā sižetā. Žurnālists kā mazs bērns apvainojās un nolēma uztaisīt lielu latvisku nesmukumu, atrada 3 cilvēkus, kuru viedoklis sakrita ar viņējo, ka tas ir kaut kas briesmīgs un neiedomājams, kā tā drīkst, utt. un sižets gatavs, visi cilvēki klausās un sabiedriskā doma ir ietekmēta. Taču bija cilvēki arī, kas saskatīja neētisku žurnālistu rīcību, kas sabojāja

Ego , pirms 11 gadiem :

Tad jau pats neesi izlasījis savu pirmo teikumu ;) ja tālāk seko: "pareizāk skanētu formulējums" - tā ir tieša pretruna ar pirms tam apgalvoto.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

mazam bērnam pirmo skolas dienu, un pakļāva bērnu nolaupīšanas un terorisma briesmām, jo pirmā skolas diena paies, sabiedrības sašutums par neko, noplaks un aizmirsīsies, bet mazajam bērnam tos 400 m katru dienu tāpat būs no skolas jāmēro kājām uz savām mājām.... vai žurnālistu ziņkārība bija tā vērta? Domāju, ka nē! Vai ētiska, šaubos! Kā viņi rīkotos līdzīgā situācijā, domāju, ka izteiktos daudz sulīgāk nekā mūsu prezidents.

Ego , pirms 11 gadiem :

Arī piekrītu, bet nevienu no tiem žurnālistiem arī par inteliģentu nesauktu

Ego , pirms 11 gadiem :

Vispār jau arī Znaroku šad tad min kā inteliģences piemēru.. ;)

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Viss šajā pasaulē ir nosacīts un atkarīgs no atskaites sistēmas, no kuras mēs raugāmies uz lietām.

Ego , pirms 11 gadiem :

Tā jau var aizrunāties tiktālu, ka pateikt „Esot tajā vietā, kur daudz naudas, bija iespējas viegli kļūt par lielu bagātnieku. Es to nedarīju."

Ego , pirms 11 gadiem :

Šāmais tak arī bija godīgs, inteliģents un gudrs, bet skaudīgie maitas:
http://www.db.lv/pasaule/berluskoni-tomer-sedes-398555
2013. gada 2. augusts

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Berluskoni nav Latvijas prezidents, un neviens no LR esošajiem vai bijušajiem prezidentiem nekad nav stājies tiesas priekšā,un atzīts par vainīgu. Runājot par Berluskoni,ņemot vērā šī Itālijas prezidenta,un mediju magnāta, lielo ietekmi un desmitiem gadu ilgo dominanci Itālijas politikā,Berluskoni ir grūti neatzīt par inteliģentu un gudru cilvēku, diemžēl inteliģenti cilvēki,tāpat kā neinteliģenti cilvēki arī mēdz būt negodīgi,un no nodokļu maksāšanas izvairās gan inteliģenti, gan neinteliģenti.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Taču paradokss ir tas, ka visskaļāk bļauj un savu nepatiku pret veiksmīgiem un inteliģentiem cilvēkiem pauž tieši tie, kas paši saņem atalgojumu aploksnēs, to dara jau gadiem, dzīvo uz pabalstiem, un jūtas neapmierināti, ka kāds bagāts un gudrs cilvēks, kas nodokļos nomaksā miljonus, kādu miljonu kaut kur ir nobāzis un nav deklarējis...

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Lai atrastos "vietā, kur daudz naudas, un iespējas" ir jābūt izglītotam un inteliģentam cilvēkam, ar zināmu stāvokli sabiedrībā, izglītību, amatu. Iedodiet muļķim miljonu, pēc pusgada būs vēl plikāks nekā bija iepriekš, dodiet iespēju inteliģentam cilvēkam domāt, strādāt un darīt, nauda tika uztaisīta arī tur, kur lielākā daļa nekādas iespējas nesaskatīs...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

dakteris.eu

+2820

 
Viņš ir miljonārs. Tagad padomā vēlreiz, vai viņš ir gudrs.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Visi prezidenti, kuri pēc nākšanas amatā tajā esot nodzīvo vēl gadu, ir gudri. Relatīvi, protams

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Svirskītis izskatās pēc CIP trauklaižas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Irina

+2096

 
To var pateikt tikai viņa darba devēji, kuri pieņemuši viņu darbā pēc valsts normatīviem. Mums nav tiesību apšaubīt viņa kompetenci.

pirms 11 gadiem  

..................., pirms 11 gadiem :

prezidenta darba devēji ir saeimas deputāti, viņi iecēla prezidentu un prezidents ir atbilstošs deputātu kompetencei... saeimas deputātus vēlētāji ievēlēja, tātad aplis noslēdzas... kopsummā prezidents ir netieši atbilstošs vēlētāju kompetencei... apšaubot prezidenta kompetenci, tiek apšaubīta arī vēlētāju kompetence... ja esi šīs saeimas vēlētāja, tad ir visas tiesības apšaubīt jebkura administratīvā aparāta darbinieka kompetenci...

Irina, pirms 11 gadiem :

Bet ne prezidenta kompetenci. Jo pēc šī brīža likumdošanas prezidentam nav nekāda sakara ar velētājiem - tautu. Kā pats teici, tad ievel Saeima, kura atbild par prezidenta profesionālajiem standartiem, nevis tauta.

..................., pirms 11 gadiem :

Irina, nu nepiemini likumdošanu, ja nav ne mazākās saprašanas par to...

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Tas jāpavaicā viņam pašam.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.