Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1442 skatījumi

Ko darīt, lai krievvalodīgā kopiena kļūtu lojālāka pret Latvijas valsti?

Politika un valdība » Politika

Kā panākt, ka krievi kļūst lojāli pret Latvijas valsti un pārtrauc balsot par pretlatvisko Saskaņas centru.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Valstiska audzināšana kopš bērnības vajadzīga. Tā uzreiz nevienu nepārtaisīt, tad tikai pretestība rodas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kamēr tiks izmantoti uzstādījumi t.s. pēc noklusējuma / latvieši - fašisti; krievi - okupanti /nekādu izmaiņu nebūs.
Nelaime ir tā ,ka rets, kurš ir spējīgs savā galvā ieiet uzstādījumos un tos izmainīt.

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 10 gadiem :

Kāpēc būtu kaut kas jāmaina? Nevajag ar tādiem cilvēkiem kontaktēties vai ielaisties sarunās un miers, lai katrs vārās savā sulā. Jā es arī uzskatu, ka būtu kopumā jāveicina PSRS kolonistu izbraukšana, bet tas nenozīmē, ka man nav krieviski runājoši draugi vai arī es personīgi kādu ienīstu, runa ir par nelojāliem.
Ikdienā taču nav nekādu problēmu, nav jau vairs PSRS laiki, kad "suņu" valoda bija aizliegta un ierobežota. Krievu kopienai nekas neliedz saglabāt savu kultūru/nekultūru un valodu.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Pieļauju,ka liela daļa to krievu ,kas palika vai atbrauca uz Latviju pēc kara nebija nekāda inteliģence.Iespējams pat speciāli tika veicināta zemākā slāņa imigrācija, jo inteliģentu cilvēkam būtu grūti pārliecināt ,ka viņš ir "glābējs" un "kultūras nesējs"valstī, kur tajos gados bija krietni augstāks līmenis kā Krievijā.
Līdz ar to arī viņu bērni auguši attiecīgā vidē un izglītīga ne vienmēr nozīmē intelektu.
Arī man ir labi draugi krievi gan Latvijā ,gan Krievijā.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jābeidz balsot par latviski fašistiski populistisko nacionālo apvienību "Visu Latvijai - Tēvzemes un Brīvībai - LNNK" un beidzot jāsaprot, ka krievu tautības Latvijas pilsoņi arī veido Latvijas sabiedrības daļu, kura ir jārespektē un jāiesaista valstisku problēmu risināšanā. Jebkura partija vai cilvēku kopa, kas cīnās pret kaut ko ir vērsta uz pašiznīcināšanos, ir nevis jācīnās pret, bet gan jācīnās par kaut ko, Latvijas elektorāta lielākā problēma ir tas, ka latvieši visu laiku cīnās ar krieviem, nevis par ekonomikas uzlabošanu, dzīves līmeņa celšanu, uzņēmējdarbības veicināšanu, utt. Rezultātā pat latviešu tautības progresīvi domājošā elektorāta pacietības kauss ir izsmelts.

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 10 gadiem :

Tieši nacionālais mugurkaula trūkums ir cēlonis kāpēc dzīves līmenis Latvijā ir zemāks nekā piemēram Igaunijā. Un neviens necīnās pret krieviem, paši krievi izdomā fiktīvas problēmas, kas it kā viņiem liedz kaut kā iekļauties sabiedrībā un tikai kurina naidu, palasi kaut vai komentus. Godīgi sakot cieņa ir jānopelna un tāpat vien par to ka ir kādam ir cita tautība to nodod. Ja nav lojāls valstij, tad ar tādiem cilvēkiem mums nav pa ceļam tā ir viņu izvēle nevis mūsu, ar varu nevienu nepiespiedīs

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Nacionālisms nekad ekonomiku nav pacēlis un nevienā valstī dzīves līmeni nav uzlabojis, gluži pretēji, pārmērīgs nacionālisms traucē ekonomikas attīstībai, jo valstiski svarīgu jautājumu risināšanas vietā nacionālisti nodarbojas ar tukšu salmu kulšanu un valsts iznīcināšanu, Hitlers arī bija nacionālists, un viņa partija saucās nacionālie sociālisti. Diemžēl krievu tautības LR pilsoņi bija un paliks LR pilsoņi, un tas nu ir atkarīgs tikai no visas tautas, vai šie pilsoņi tiks pieņemti, un

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

iesaistīti LR valsts attīstībā, vai arī tiks izslēgti no valsts, līdz ar to nostādīti pret valsti. Nevajag aizmirst, ka LR neatkarības atjaunošanā piedalījās arī krievu tautības cilvēki, piemēram, Marina Kostaņecka, un daudzi krievvalodīgie, un latviešu inteliģence balso un balsos par Saskaņas centru protesta dēļ, jo pēc taisnības Saskaņas Centram vajadzēja jau tagad veidot valdību, un tā bija milzīgākā kļūda, izslēgt šo partiju no koalīcijas, nākamajā vēlēšanās Saskaņas centram ir visas

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

iespējas iegūt vairāk nekā 50% balsu, un izveidot valdību vienpersoniski, un tas nu būs tas, ko latviešu nacionālisti būs sasnieguši!

Oto , pirms 10 gadiem :

Kurš tad ir izslēgts no valsts un kādā veidā? Ja kāds ir izslēgts tad tikai paša slinkuma pēc. Vēlēšanās vienmēr kāds paliks aiz strīpas un tāpēc apgalvot ka tā ir kļūda ir galīgi garām. Tad jau arī kļūda ir ka SC Rīgā ignorē opozīciju. Kā vēlētāji ievēl tāda Saeima arī sanāk, uzvarētājs vēlēšanās nav tas kas saņem vairak balsu. SC 50% nedabūs, bet nav izslēgts, ka noteikti atradīsies kāda kangaru partija, kas ar tiem mēģinās iet kopā. SC jau nav partija, bet gan apvienība un var arī sairt.

Oto , pirms 10 gadiem :

Piesaukt, ka atmodas laikā bija daļa krievu, kas bija par neatkarīgu valsti neko būtiski nemaina. Tāpat netrūka latviešu, kas bija par Interfronti, tad ko tas nozīmē, ka visi atbalstīja interfronti? Katrs tomēr ir personība nevis pūlis. To cik lojāli jau parādīja valodu referendumā, lai nestāsta, ka balsoja pa jokam. Pārmēru nacionālisms tiešām ekonomikai nenāk par labu, bet tas ka latvieši Latvijā ir pamatnācija tāpat kā Krievijā krievi nav nekas nosodāms. Valsts nosaukumā jau tas ir pateikts

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

krokijs

+18181

 
vislielākie krievu nīdēji sēž mājās pie datoriem un ir vislielākie komentētāji visos ziņu portālos. Tur toč viņiem ir visa vara izteikties. Un ziņas kuras nekādi neskar krievu tautību, tāpat tiek salīdzinātas ar krieviem (Tās ir šausmas). To visticamāk dara kaut kādi pilnīgi agresīvi idioti. Pretējā gadijumā, piemēram kad bija referendums, puse no manis zināmiem krievu tautības cilvēkiem paši gāja balsot pret krievu valodu. Tapēc ka viņiem nav problēmu sarunāties tajā, viņiem puse draugu latviešu un viņi iz pietiekoši izglītoti lai lietas izvērtētu ar skaidru galvu. Kāda daļa gāja balsot par krievu valodu, nevis tapēc ka "tūlit iegūsim", bet tikai tapēc, ka iespēju tādu deva. Kapēc nepamēģināt!!

pirms 11 gadiem  

krokijs, pirms 11 gadiem :

vairāk es baidos no ķīniešiem nevis krieviem.

Oto , pirms 10 gadiem :

Palasi kādreiz rus.delfi vai tvnet, latviešu portālu komentētāji pret to nobāl. Tāpat kā nav lielāku rasistu par mellajiem tā līdzīgi ir ar krieviem, mati ceļas stāvus kā var dzīvot ar tādu žulti un agresiju pret visu pasauli.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Jāveido jauna partija, kura vienlīdz uzrunātu gan latviešus, gan citu tautību pārstāvjus, kuri šeit dzīvo kopš dzimšanas!

pirms 11 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

Tā sevi pasniedz daudzas partijas, arī SC

Zigmārs Dzenis, pirms 11 gadiem :

SC kaut kā īsti labi nesanāk...

krokijs, pirms 11 gadiem :

tur ir pietiekoši daudz partiju un ne no vienas nav lielas jēgas!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.