Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1195 skatījumi

Kādā veidā ir iespējams Latvijā atlaist Saeimu?

Politika un valdība » Politika

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Valsts prezidentam NAV tiesības atlaist Saeimu! Viņam ir tiesības ierosināt par to tautas nobalsošanu (referendumu)
LR Satversme 48. pants "Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas."

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Parlamenta vai Saeimas atlaišanas ir ārkārtas pasākums, un šādas prezidentam piemītošas tiesības tiek izmantotas ārkārtīgi reti un demokrātiskā sabiedrībā nav izplatīta prakse, principā Saeima nav atlaižama un deputāti nav atsaucami, ja tie ir ievēlēti demokrātiskās vēlēšanās un vēlēšanu rezultāti ir stājušies spēkā. Tikai vēlēšanu rezultāti var mainīt Saeimas sastāvu. Prese pastiprināti seko partiju un deputātu veikumam, atspoguļojot gan to politisko darbību, gan morālo stāju, savukārt vēlētāji vērtē un lemj par pārvēlēšanu vai nepārvēlēšanu, vai jaunu deputātu izvēli. Diemžēl bieži vien nekaunīgākie un skaļākie bļāvēji un solītāji tiek arī ievēlēti Saeimā, un rezultāts ir nekāds, jo, pirmkārt, trūkst izglītības un izpratnes par valstiskām lietām un procesiem valstī, otrkārt, daudziem rodas eiforijas un visatļautības sajūta, un savs ne visai labais imidžs tiek sasmērēts vēl vairāk.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 

pirms 9 gadiem  

Amanda Kārkliņa, pirms 9 gadiem :

Paldies!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.