Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1284 skatījumi

Kurš ir bijis labākais Latvijas Prezidents un kapēc?

Politika un valdība » Politika

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Jānis

+5369

 
Pēc Latvijas Neatkarības Atjaunošanas V.Freiberga pagaidām bija vienīgas Latvijas prezidents par kuru nebija kauns,mācēja gramatiski pareizi izpaust savas domas vairākās valodās(bez lasīšanas no lapiņas)

pirms 8 gadiem  

Jānis, pirms 8 gadiem :

Vaira Vīķe-Freiberga bieži tiek lūgta sacīt runas starptautiskās sanāksmēs. Runās lielu uzmanību viņa velta Eiropas vēstures dialogam, sociālām problēmām, morālām vērtībām un demokrātijas stiprināšanai.
Sieviešu valstu vadītāju padomes (Council of Women World Leaders) locekle kopš 1999.gada. Ik gadu lūgta piedalīties Pasaules Ekonomikas forumā (WEF) Davosā, Šveicē un Amerikas Sasniegumu akadēmijas (American Academy of Achievement) sanāksmēs.

Jānis, pirms 8 gadiem :

Kopš 1999. gada saņemti daudzi apbalvojumi, 27 valstu augstākie ordeņi un desmit goda doktora grādi. Par Prezidenti publicētas trīs biogrāfijas latviešu, somu, angļu, franču, spāņu, krievu un itāļu valodās. 2005.gada Hannas Ārentes (Hannah Arendt) balvas par politisko domu laureāte.

http://www.president.lv/pk/content/?cat_id=16

Jānis, pirms 8 gadiem :

Bet Latvijā, diemžēl valsts prezidents īstenībā neko nelemj visa vara ir Saeimas rokās, prezidents ir tikai butaforija

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Par vvf kauns bija un ir! Tāda pati karikatūra kā visi pārējie mūsdienu prezidenti.Neviens valstsvīrs pret leģionāriem 16 marta atceres dienā nav tā izturējies kā viņa,kad bija pie šprices.Publiski nolikt un nomelnot vecos vīrus,kuriem var teikt tikai pateicoties viņas ģimene varēja notīties savā laikā uz ārzemēm.Necieņas un nekaunības augstākā pakāpe!Bet mums latviešiem jau viss ātri aizmirstas,un viss atkal ir labi:D

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Un tagadējais prezidents domā labāks?Nesen no slimnīcas visai tautai ar emocijām teica"es jūs mīlu!".Tagad varēs pasekot līdzi kā tā mīlestība izpaužas darbos.

Jānis, pirms 8 gadiem :

Atgādiniet,kā tad viņa pret leģionāriem izturējās 16 martā un kā pēc jūsu domām vajadzētu izturēties?

Jānis, pirms 8 gadiem :

Tas ka Latvijas tauta V.V.Freibergu pavadīja no prezidenta posteņa noklājot zemi ar 160 000 ziediem tāds štrunts vien ir vai ne?)))

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Nu redz,tas būtu labi dabūt to video no ltv arhīviem,ja vien tas nav nolikvidēts.Un slikti ka neatceries.Konflikta pamatā bija tas,ka cilvēkus nelaida nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.Tad bija vārdu apmaiņa,apvainojumi utt.
Kā vajadzēja izturēties?Ar cieņu un atbalstu!Nevis novilkt žogu priekšā piemineklim kā tādiem noziedzniekiem,tā spilgti parādot ka nav ne sava griba ne mugurkaula.Kad pienāk 16 marts un būtu jāparāda sava nostāja,tad ir dūša papēžos.Un tā tas atkārtojas katru gadu :D

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Un 18.novembrī vicināt karodziņu jau nav liela māksla,jo tad jau "esam lieli un esam vareni"! Tur jau nevajag nekāda nostāja jo tajā datumā visi vicina karodziņus,gan partioti gan NEpatrioti:D

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Čakste. Pirmais prezidents. Man liekas, ka labākais, jo nevienan dibenus nelaizīja, darīja savu darbu bez lieka pafosa. Labs bija arī k.ulmanis, ja ne nodevība pret latviju. Prezidentam jāstrādā valsts interesēs. Freiberga izdarīja daudz labu lietu, bet par daudz ļāva sevi "dupsēt". Par pārējiem klauniem vispār neko nevaru pateikt.
Par visiem var palasīt te: http://www.president.lv/pk/content/?cat_id=24

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Lai kaut ko varētu izvērtēt, ir nepieciešami strikti definēti kritēriji pēc kuriem šāda izvērtēšana notiek. Bez nekādiem vērtēšanas kritērijiem jūs varat saņemt tikai kaudzi subjektīvu viedokļu no sērijas, vienam patīk māte, citam meita, trešajam kleita.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.