Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1436 skatījumi

Saules aptumsums

Zinātne » Astronomija un kosmoss

04.01.2011 bija mazliet noverojams saules aptumsums, jo bija makoņaina diena. Esmu redzejis, kad citur arvalstis ir saules aptumsums, kadel cilveki velka brilles kad skatas uz saules aptumsummu, un prieks kam tas ir vajadzigs?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Brilles valkā tamdēļ, ka pat daļēja aptumsuma laikā saule ir ļoti spoža un bez speciālām brillēm neko nevar saskatīt. Parasti briļū vietā lieto metinātāju gaismas filtrus, kas 100% aizsargā no UV starojuma vai arī krāsainus gaismas filtrus. Rīgā saules aptumsums bija salīdzinoši labi novērojams, tikai nedaudz traucēja dūmaka.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Saules brilles lieto, lai aizsargātu acis gan spožās gaismas gan no ultravioletā starojuma. Bieži vien cilvēki šīm mērķim izmanto nepiemērotas lietas skatās caur CD, disketēm, nokvēpinātiem stikla gabaliņiem - redzamo saules gaismu šīs lietas aiztur, bet neredzamo starojumu UV spēj aizturēt tikai kvalitatīvas saules brilles.
Vari palasīt, piemēram, šeit http://spogulis.calis.lv/skaistums/seja/acu-aizsardziba-saule/ - krietni pēc reklāmraksta ož, bet pa lielam ir patiesība.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.