Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Verners

+4547

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1914 skatījumi

Visuma planētas

Zinātne » Astronomija un kosmoss

Cik varētu apmēram būt visumā planētas? Uz cik daudzām ir ūdens un citas dzīvibai nepieciešamas lietas? Ja visums ir sprādziens kas pirms tā sprādziena notika, un vai pirms sprādziena bija kādas planētas?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Atbildes nav. To tik drīz nebūs cilvēka spēkos uzzināt.
2. Pat Saules sistēmā to izmisīgi tikai tagad sāk noskaidrot. Par šādu informāciju ārpus mūsu sistēmas vari aizmirst uz kādiem gadu desmitiem.
3. Tā ir tikai hipotēze, ka visums sākās (turpinājās, atdzima, pagriezās atpakaļ) ar sprādzienu. Un tu esi nonācis tādā pašā strupceļā, kā tie, kas šo hipotēzi attīstījuši. Par planētām pirms tam vari nejautāt, tik pat labi jājautā, vai mugurkaulnieki tad bija ar diviem mugurkauliem?

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Par planētu skaitu: jāanalizē Dreika formula. Piem., lapā http://www.liis.lv/astron/IE_version/Dzivibakosm/civmekl.htm Amerikāņu astronoms F. Dreiks piedāvāja formulu civilizāciju skaita novērtēšanai mūsu Galaktikā. Šeit to sniedzam nedaudz pārveidotā formā: n = N * P1 * P2 * P3 * P4 * t / T, kur
n - kontaktus meklējošo civilizāciju skaits Galaktikā;
N - planētu un dzīvības pastāvēšanai piemērotu zvaigžņu skaits Galaktikā;
P1 - tā zvaigžņu daļa, kam ir planētu sistēmas;
P2 - tā planētu sistēmu daļa, uz kurām radusies dzīvība;
P3 - tā biosfēru daļa, kurās dzīvība attīstījusies līdz saprāta līmenim;
P4 - tehnoloģisko līmeni sasniegušo un kontaktēties gribošo civilizāciju daļa;
t - tehnoloģiskas civilizācijas pastāvēšanas ilgums;
T - laika posms, kurā varēja veidoties civilizācijas.
(Attiecība t / T raksturo to, cik liela daļa tehnoloģisko civilizāciju eksistē vienlaikus ar mūsējo, jo ne visas civilizācijas rodas vienlaikus).

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tas varētu būt visai iespaidīgs skaitlis, jo katrai zvaigznei var būt vairāki simti planētu, ieskaitot mazās planētas. Pareizinot to skaitu ar zvaigžņu skaitu, kas ir praktiski bezgalīgs un nav nosakāms iegūstam bezgalīgi lielu skaitli. Protams, ka uz to visu lērumu atradīsies arī kādas planētas uz kuras ir ūdens šķidrā veidā un dzīvībai nepieciešamie apstākļi, tikai to tik drīz neizdosies noskaidrot, jo tās zvaigznes ar planētām atrodas desmitiem vaipat tūkstošiem gaismas gadu attālumā. Teorija par to lielo sprādzienu pašlaik ir vispiemērotākā, līdz tā morāli novecos un to nomainīs cita, kas nākotnē būs vairāk piemērota.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+4881

 
lielais sprādziens pašlaik ir labākā "pasaciņa" (teorija), par ko vienojušies zinātnieki un kas vislabāk atbilst novērojumiem (piemēram, visums izplešas utt.). es kaut kur dzirdēju, ka apskatīt to, kas notika pirms lielā sprādziena, nav jēgas. var pieņemt, ka pirms tam bija Dievs, absolūtais tukšums vai viela citādā izpratnē nekā tā ir pašlaik, bet tie ir un paliks tikai minējumi.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.