Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ludis

+1705

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1584 skatījumi

Kāpēc pasažieru lidmašīnām nevar krēsliem piestiprināt izpletņus?

Zinātne » Astronomija un kosmoss

Un piemēram dzinēja apstāšanās gadījumā kā no kravas lidmašīnas izbērt pa aizmugurējām durvīm visus ārā. Neko īpašu jau tie izpletņi nemaksātu, toties tiktu izglābti daudzi cilvēki. Gadā aviokatastrofās iet bojā ap 1000 cilvēku.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Cik zinu ,tad lidmašina ir visdrošākais pārvietošanās veids,jo izdalot uz planētas iedzīvotāju skaitu ir vismazāk bojā gājušo.
Katru gadu tikai uz Latvijas ceļiem iet bojā vairāk kā 150 cilvēki.
Sīrijā bojāgājušo skaits pārsniedzis 44 000 .Kur tad visas zemestrīces un un cunami...nemaz nerunājot par Midsommeru,kur gandrīz katru piektdienas vakaru iet bojā 2-3 tās iedīvotāji ;) Brīnums ,ka tajā miestiņā vēl ir iedzīvotāji...
Protams būtu skaisti ,ja tā varētu glābt kauč pāris cilvēku,bet domāju ,ka plāni apģērbtus izmetot no lidmašinas ar visu krēslu ,lielākā daļa nosaltu.Vēl vajadzētu padomāt par elpošanu retinātā gaisā un kur ir garantija ,ka izpletnis nolaidīsies kādā tukšā laukumā un nevis ļaužu pūlī vai uz autostrādes...

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

http://www.planecrashinfo.com/cause.htm ir skaista shēma, kurā redzams, ka 55% nāves gadījumu notiek 6% laika - nosēžoties vai paceļoties. Lidojuma laikā tie ir tikai 16%.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Vēl trakāk ja izleks kaut kur virs okeāniem, Grenladnes, Sibīrijas, vai kāda tuksneša :)

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Salīdzināt bojā gājušo skaitu ar planētas iedzīvotāju skaitu ir populistisks pasākums un apgalvojums ir bezjēdzīgs. Ar šādu sludināšanu var tikai tukšu gaisu kult. Ja ņemtu vērā katra iedzīvotāja nolidoto laiku un lidošanas reižu skaitu, tad tādus datus varētu kur izmantot.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tādēļ, ka pasažieru lidmašīnas pārvietojas tādā ātrumā, augstumā un tās pasažieri it ar tādu sagatavotības pakāpi un apģērbiem, kuri nav paredzēt tik ekstremālām slodzēm un apstākļiem, kādi ir aiz lidmašīnas borta. Pasažieru lidmašīnu konstrkcija arī nepieļauj šādu iespēju. Pasažieru lidmašīnas ir visdrošākais transporta līdzeklis pasaulē, kuram visi instrumenti ir vismaz dublēti, bieži vien pat vienas un tās pašas funkcijas veic 3 un vairāk instrumenti un mehānismi. Dažāda vecuma cilvēku izgrūšana bez atbilstošas sagatavošanas džemperītī -40C aukstumā, nozīmētu viņus nogalināt īpaši cietsirdīgā veidā. Lielākā daļa aviokatastrofu notiek acumirklī un tas neko neglābtu, 80% gadījumos lidmašīnas tomēr veic ārkārtas nosēšanās un lielākā daļa cilvēku, ja ne visi, izdzīvo.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Neviens tev neliedz lidot kravas lidmašīnā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ideja laba, tikai aizmugures durtiņas ir pa šaurām. Labāk, ja apstājoties dzinējiem, automātiski atkrīt lidmašīnas apakša un grīda. Bet pasažieriem labāk to pirms lidojuma neteikt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
tici vai nē, bet uz autoceļiem iet stipri vairāk cilvēki bojā.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Tieši tā, Latvijā autoavārijās gada laikā iet bojā ~200 cilvēki, aviokatastrofās visā pasaulē ~1000.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Nekādus daudzos cilvēkus tas neizglābtu.
Ja jau nevar tik elementāru lietu iemācīties kā trāpīt dažus vārdus meklētājprogrammas lodziņā, tad kur nu vēl izpletni lietot

pirms 11 gadiem  

Juris Maksis, pirms 11 gadiem :

Neviens neapzinās problēmu kopumu. Kas notiktu, ja visi izdzīvotu? Sāktos cīņa par maizi un vietu zem saules. Tas būtu daudz nežēlīgāk kā mirušie katrastrofās, no slimībām vai vēl kā.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Arnolds Jansons

+380

 
Tapec kad tur vajadzetu tik taudz sprāgstvielas kad visa lidmašīna aizietu bojā un kā tiem kuri sēž pie spārniem tur taču ir bendzīns.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

džambulaija

+1611

 
Labs jautājums!

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.