Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

-57

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 932 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mēness ap Zemes-Mēness sistēmas kopējo smaguma centru neriņķo pa perfektu apli. Orbīta ir nedaudz izstiepta. Tādēļ orbītā ir punkts, kurā Mēness atrodas vistuvāk Zemei - perigejs, un tālākais - apogejs. Perigejā Mēness ir par aptuveni 14% lielāks un 30% spožāks nekā apogejā, bet tā kā abas pozīcijas mēs neredzam vienlaicīgi, tad cilvēks to nespēj novērtēt. Var mēģināt fotografēt perigejam tuvāko pilnmēnesi un apogejam tuvāko pilnmēnesi ar identiskiem fotoaparāta iestādījumiem (palielinājums, iso utml), tad salikt blakus. Var gadīties šim projektam veltīt vairākus gadus, lai iekristu pilnmēness pietiekami tuvu abiem stāvokļiem.

Nākamgad perigejs būs 10. augustā (356 922 km), bet apogejs - 28. jūlijā (406 547 km)

pirms 10 gadiem  

Astronomijas vortāls StarSpace , pirms 10 gadiem :

Minētie datumi ir vistuvākais no perigejiem un vistālākais no apogejiem, jo perigejā un apogejā Mēness atrodas vienu reizi katrā orbītā t.i. aptuveni katru mēnesi.

Ja ir vēlme papētīt, kuros laikos vislabāk fotografēt pilnmēnešus, tad derēs šī saite: http://www.timeanddate.com/astronomy/moon/distance.html

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.