Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Pat ja mēs nofotografētu Sauli ar 1000 gadu intervālu, nekādas izmaiņas neredzētu. Tad jāfotografē ar miljoniem, miljardiem gadu ilgu intervālu. Astronomijā liela daļa procesu norit astronomiskos mērogos, līdz ar to astronomisko novērojumu periods, kad cilvēks tiešām kaut ko debesīs ir fiksējis, atstājis pierakstus, kurus varam salīdzināt ar kaut ko, ir aptuveni 400 gadi. Uz Saules jau nodzīvoto 4,5 miljardu gadu fona tas ir piliens okeānā... un Saule eksistēs vēl aptuveni tikpat.

Tāda strauja palielināšanās sāksies pēc aptuveni 1,5-2 miljardiem gadu. Tad varbūt tiešām varēs vizuāli novērot izmaiņas pat tūkstots gadu intervālā. Vienīgi dzīvot uz šīs planētas gan vairs nebūs tik ērti un patīkami.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Saule vienlaicīgi samazinās un palielinās, bet vidēji tās izmērs mūža laikā nemainīsies kamēr vien būs pietiekoši kodoldegvielas. Sauli līdzsvarā notur divi pretēji spēki gravitācija un kodolspēki. Reāli saules diametrs nedaudz saraujas/izplešas 80 gadu ciklā.

pirms 10 gadiem  

Oto , pirms 10 gadiem :

Lūk bilde ar novērotajiem saules izmēriem. Svītras norāda iespējamo kļūdu, kā var redzēt kļūdas robežās saules izmērs nemainās.
http://blog.drwile.com/wp-content/uploads/2011/02/sunsize.jpg

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Heyoo

+285

 
Man šķiet ka saule nepalielinās. Varbūt mēs vienkārši tuvojamies saulei, par cik mēs tai riņķojam apkārt. Bet ar mēnei ir tieši otrādi, mūsu planēta attālinās par 1-2cm gadā no mēness

pirms 10 gadiem  

, pirms 10 gadiem :

saule palielinās.. (zvaizgnes mūžšs)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.