Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1732 skatījumi

Vai tīri teorētiski būtu iespējams panākt to, ka cilvēks piedzimst ar tādām šūnām kā vecumā, bet gadu gaitā tās atjaunojas?

Zinātne » Bioloģija

Tātad-novecošanās process apgrieztā kārtībā.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Apgriezts process nav iespējams, taču tas nemaz nav nepieciešams, domāju, ka mūs šķir tikai daži desmiti gadu no tā brīža, kad jebkuru orgānu būs iespējams izprintēt uz matricas ar mūsu pašu cilmes šūnu palīdzību, orgāni, kurus mūsu organisms nekad neatgrūdīs un pieņems kā savējos, tāpat arī būs medikamenti, kas ievērojami aizkavēs novecošanas procesus, pētījumi un testi tiek veikti jau šobrīd un rezultāti ir ļoti labi, diemžēl šis prieks vēl ilgus gadus lielākajai sabiedrības daļai nebūs pieejams, gluži tāpat kā tās iespējas, kuras piedāvā mūsdienu medicīna.

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Un tāpat miljardieri mirst!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Visi cilvēki ir mirstīgi, īpaši ātri mirst tie, kas par sevi nerūpējas un tam nav nekāda sakara, vai uz diagnostikas pārbaudēm neiet miljonārs, miljardieris vai simtlatnieku stipendiāts. Mūsdienu medicīna ārstē praktiski visas slimības, ja tās tiek diagnosticētas sākuma stadijās. Diemžēl pašsajūta nav tas labākais veselības indikators. Lielākā daļa cilvēku uz veselības pārbaudēm nedodas vispār, profilaktiskās potes neveic, nekad nav noteikuši savu cukura līmeni vai izmērījuši asinsspiedienu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Praktiski var noklonēt vecu cilvēku,bet šūnas ar to jaunākas nepaliks,bet turpinās novecot.Tas nav loģiski,ja es piedzimstu ar vecām šūnām,gadiem ejot palieku jaunāks un jaunāks,līdz pienāk tāds brīdis,kad esmu kā bērns un tālāk!?Pasaulē nav tā iekārtots,šūnas dalās,noveco,bet atgriezeniskus procesus tās neveiks.Ja tā būtu,tas sen jau būtu pasauli novedis pie izmiršanas!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
novecošanās process apgrieztā kārtībā pagaidām nav panākts, un arī normāla šūnu novecošanās ir maz izpētīta. Ir aizdomas par hromosomu galiem, kas uz vecumu traucē šūnai dalītieties. Atūdeņošanās, pārkaļķošanās, elastības zudums u.tml. jau ir vecuma procesi ne šūnu, bet audu līmenī.
Panākt to, ka cilvēks piedzimst ar tādām šūnām kā vecumā, diez vai kāds mēģinās.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Inta Lakstigala

+500

 
Benjamin Button sindroms.

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Vai tas ir man vai kādam citam??? Un ko tas sindroms sevī ietver?

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

tas sindroms ir Bredam Pitam...
http://www.imdb.com/title/tt0421715/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
ja reāli eksistē cilvēks kurš noveco līdz pensionāres vecumam 7 gados, tad ir japastāv varbūtībai arī par tavu domu. tikai manšķiet tāds vel nav piedzimis.

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Jā, arī man šķiet tāpat. Ir kustība pa pulksteņrādītāju virzienam un pret to, tāpat jābūt arī ar visu citu.

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Bet kur tad ir novērojama kustība pretēji pulksteņrādītājvirzienam?Zinu ka traktora motoru var iedarbināt pretēji,bet eļļas spiediens nebūs,līdz ar to motors čupā!:)

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Vērtīga doma, Jāni, tev par to motoru! Šī iemesla dēļ jau arī pasaule vēl nav aizgājusi bojā, saskrienoties ar antipasauli. :) Bez katalizatora nekas nevar notikt. Tātad, kamēr eļlai nebūs spiediena, pasaule pastāvēs.Arī pēc 21. decembra. :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kāda jēga, pat, ja būtu iespējams, kāpēc taisīt vecu šūnu, kuru var atjaunoties, ja tā vietā var uztaisīt pavisam svaigu šūnu, kura ilgstoši saglabā jaunību?
Tad jau ir vērts pētīt kā izveidot sapuvušus ābolus, kas laika gaitā kļūst svaigi, nevis pievērsties normālu, bet izturīgu ābolu šķirņu veidošanai?

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Man te tā doma tāda filozofiska vairāk. Ja cilvēks vispirms zinātu, kā tas ir-būt vecam...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Neredzu vietu filozofijai, situācija ir absurda un pretrunā ar pasaules lietu kārtību. Bērns sevi vairāk vai mazāk sāk apzināties padsmit gadu vecumā, pirms tam nekāda nebūtu nekāda jēga dod viņam vecu ķermerni, savukārt ieliekot padsmitnieku vecā ķermenī, pirmkārt, psiholoģiski daļai prāts nebūtu nobriedis ķermenim un viņi nespētu sevi pieņemt - darītu galu, bet atlikušai daļai nebūtu vairs interese par pretējo dzimumu, un rase iznīktu.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Starp citu mazus bērnus salīdzina ar veciem cilvēkiem, jo abi ir bezpalīdzīgi, bet cik bērni atceras to kas piedzīvots agrā bērnībā?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kopsavilkums - bērna vecumā nav jēgas to darīt, jo apziņa nav attīstījusies tik tālu, lai varētu gūt kādu mācību. Tīņa vecumā jau moka pietiekami dēmoni, lai uzliktu vēl vienu fizisku kroplību. Pēctīņa vecumā ir jāveic reproduktīvās darbības, ar vecum ķermeni nekas nesanāks. Pēc tam ir jābūt spēcīgām un jārūpejas par saviem bērniem. Un tad jau esi izgājis dzīves skolu un nav problēmu samierināties ar vecumu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Attiecībā uz motoru-čupā sagājis motors,ja'to pagriezīs pareizajā virzienā necelsies no čupas.Dabā arī ir vienvirziena ielas.Ja līdz ar pulksteņa rādītājim laiks ar varētu griezties abos virzienos,tad viss būtu iespējams.

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Klau, es nerunāt par lietām, no kurām es "ņebumbum".
Man mājās ir galda pulkstenis ar uzrakstu: Wobenzym.
Tiklīdz tam batarejas sāk p'[arāk nosēsties, tā pulksteņa rādītāji sāk virzīties pretējā virzienā. A kādas te ir tās čupas???

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.