Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2137 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nē nē

+3609

 
kā nātrija vai kālija gabaliņi sadeg ūdenī

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aicis

+10511

 
Ja doma ir eksperimentā sajaukt ķīmiskas vielas un novērot kas notiks, tad varu ieteikt sajaukt kālija permanganātu ar metāla (alumīnija) pulveri. Un to maisījumu savienot elektriskajā kēdē(ielikt divus elektrodus). Būs jautrāk nekā Jaungada vakarā.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Škiet līdz dzīgā veidā sakausēja sliežu galus pa vidu ieberot 3vērtīgā dzelzs oksīda un alumīnija pulvera maisījumu.Tad to aizdedzina un temperatūra ,kas rodās ir tik augsta ,ka gali sakūst.Vai arī tur vēl izdalās dzelzs ... nezinu ,mēģinājis neesmu.Vectēvs bērnībā stāstija :)

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

šo sauc par termītu un iespējams, joprojām lieto sliežu sametināšanai, bet tikai ugunsdrošos apstākļos un ar ventilāciju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nu ķīmiķis es švaks ,bet no bērnības iespiedies atmiņā eksperiments ar tērauda rakstāmspalvas sadegšānu skābeļa vidē.Vēl atceros redzējis kā kantainā stikla traukā/ kā akvārījā / iepilda gāzi ,kas smagāka par gaisu un tajā palaiž peldēt plāna papīra taisnstūra "plostiņu".
Tāpat interesanti izskatās eksperimenti ,kur pielejot vienam bezkrāsainam šķidrumam otru iegūst krāsainu šķidrumu. Esmu pats tā jaucis kodnes kokam,bet tur tiek izmantots amonjaks un tas nebūs pārāk veselīgi ;)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
http://www.zahit.lv/~eksperimenti/data/exp.php?expID=008 Vulkāniņš ir efektīgs un labi redzams.
Te http://www.zahit.lv/~eksperimenti/data/rezgis.php ir viss kass, un vēl - varbūt gadās V.Drinka grām. par eksperimentiem.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.