Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2126 skatījumi

Vai apaviem ir iespējams novērst ādas imitācijas specifisko smaku?

Zinātne » Ķīmija

Iegādājos apavus no kaut kāda mākslīgā materiāla, sākumā nepievērsu īpašu vērību šī materiāla specifiskai smakai. Tomēr ar laiku tā neizgaisa un bojā priekšstatu par pašu valkātāju. Jauks fasons un arī ērti apavi, bet to izgarojumu dēļ slēgtās telpās labāk nevilkt. Kāds ir saskāries ar šo problēmu, kura nav nekoptu kāju jautājums. Darbnīcā apavu meistars teica, ka šo problēmu nav iespējams novērst. Bet varbūt tomēr?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+22646

 
Ādas imitācijas apaviem kā tādiem nav savas specifiskas spēcīgas smakas.Pamatīga smaka nāk no Ķīnā ražotiem apaviem kuru ražošanas tehnoloģijā pievieno formalhedīnu-spēcīgu toksisku vielu.Šo smaku dabūt nost ir grūti,tā pazūd pēc laba laika.Varu ieteikt šos apavus turēt vēdināmā telpā kamēr nelieto,citas receptes laikam nebūs.

pirms 11 gadiem  

Uldis, pirms 11 gadiem :

Bet vai tas formalhedīns dēļ sava toksiskuma nav aizliegto vielu sarakstā? Tomēr Latvijā šādi apavi ir pieejami tirdzniecībā..

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

Formaldehīds šur tur tiek lietots, iespējams, ka normatīvi ierobežo tā iztvaikošanu no iekštelpu mēbelēm u. tml., bet neattiecas uz apaviem un preparātiem.

Āris, pirms 11 gadiem :

Te ir interesanta lieta,kā jau zinām arī visi humpalas apģērbi ož pēc formalhedīna jo tiek apstrādāti dezinfekcijas nolūkos,tāpēc ja tādus iegādājas tie obligāti jāmazgā.Bet vai kādu interesē ka tā ir inde?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ināra Laizāne

+1797

 
Formaldehīds vai kas cits, ir apavi, kas ož.
Nu, pilnīgi jauniem apaviem prātīgi ir nopirkt un lietot ievietojamo dabīgās ādas zolīti, kurai ir apakšslānis no korķa vai dabīgās ogles. Un tādas zolītes, vēlams, vajadzīgas 2 gab., lai katru dienu varētu mainīt.
Šādas iekšzoles nav lētas, ja nu vienīgi ''Maximā'' vai ''Drogās'' akcija, tad laikam ap 2 Ls,
parasti ap 3,5 Ls.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Apavi izvēdināsies svaigā gaisā. Var mēģināt smaku noņemt ātrāk - ar mazgāšanu, apslaucīšanu ar etiķa vai citronskābes ūdeni. Vai nomākt ar dezodorantiem.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lāsēns Indigo

+670

 
Vienkāršākais ir pirkt kvalitatīvus apavus no dabīgās ādas,tas ir dārgi,bet tie tevi iepriecina katru dienu un ilgi kalpo,man tā liekas :)

pirms 11 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

ir cilvēki, kam ļoti nepatīk svaigas dabīgās ādas izstrādājumu smaka.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Viesis Taisnais

-100

 
bojā priekšstatu par pašu valkātāju?Man jau liekas ka kautko liecina par valkataju.man- salikti par taisnibu kura nevienam nepatiik!gaidu veel!

pirms 11 gadiem  

Uldis, pirms 11 gadiem :

Jā, valkātājs ir Latvijā palicis (vai atpalicis), strādājošs trīs bērnu tēvs, kurš tomēr vēl tiecas kaut kā sabalansēt bērnu un savas vajadzības - tā tiešām ir slikta reputācija!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.