Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2770 skatījumi

Cik ilgi dzeramais ūdens saglabājās "svaigs"?

Zinātne » Ķīmija

Cik ilgi ūdens, kas ņemts no strauta, pirkts veikalā vai ieliets pudelē no krāna, saglabājās "svaigs" jeb uzturā vēl lietojams? Un kas liecina par to, ka tas ūdens tāds vairs nav, kā to varētu mājas apstākļos pārbaudīt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ja trauks un ūdens ir tīri, tad ļoti ilgi, jo tīrā ūdenī nav barības vielu ar ko baroties mikroorganismiem, kuru palielināts daudzums varētu radīt apdraudējumu veselībai.
Ja trauks ir piemērots pārtikas produktu uzglabāšanai, no tā neizdalās dažādi ķīmiskie savienojumi, tad ūdens pats par sevi nevar sabojāties - tas būs tieši tāds pats kā tas pirms ieliešanas pudelē.
No strauta(nelielas ūdensteces) gan ūdeni nevajadzētu ņemt, bet gan no avota (vietas kur ūdens izplūst no pazemes). Gan avota gan ūdenskrāna ūdenim visticamāk pēc pāris dienām parādīsies nosēdumi, bet tie nebūs kaitīgi, jo ir tikai minerāli.
Ūdens kvalitāti mājās apstākļos var pārbaudīt ar redzi, smaržu un beigās garšu :) Bet atgriezīšos pie pirmās domas, tīrs ūdens ieliets tīrā noslēgtā traukā nevar sabojāties, ja tas sabojājas, tad jau pirms tam tajā ir bijis kas nelabs vai ieliets netīrā traukā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
dzeramais ūdens, kas dažus mēnešus glabāts istabas temperatūrā aizkorķētā tīrā PET pudelē, var iegūt viegli nesvaigu smaku vai dažas knapi saskatāmas zaļas aļģu pazīmes. Bet tik un tā tas nebūs kaitīgs.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ūdens glabāšanai izmanto sudraba trauku , kā to darījuši senatnē, un tas saglabāsies ilgi.Vari iemest traukā sudraba monētu vai kādu sudraba akaroti.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ūdens pats par sevi struktūru nemainīs ne rīt, ne parīt, ne pēc simts gadiem. Viņš vispār ir vecs kā pasaule! Izfiltrē kaut ezera ūdeni un vari uzskatīt ka viņš ir svaigāks par veikalā pirkto. Ik reiz kā ūdens ir izlaists cauri filtram, tā varētu būt gruns, ogle u.t.t. cilvēku loģikai ūdens paliek svaigs. Pildi pudelē, burkā kur vēlies, tikko filtrēts ir ''svaigs'' un lietojams! Ja vēlies pasargāt ūdeni no ''ļauno peldētāju'' vairošanos, tad sasaldē to.

pirms 11 gadiem  

Uldis, pirms 11 gadiem :

Pēc Daiņa Blumberga- uztura speciālista,- teiktā ( http://youtu.be/wpRLT7Kwk2U ) ūdeni dzeršanai pat vēlams vispirms sasaldēt- tad tas no uztura viedokļa iegūst "pareizo" struktūru

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

not not not

+215

 
to cik ūdens svaigs saglabājas īsti nevar atbildēt. es pilnīgi labi zinu kā var noteikt ka, ūdens vairs nav uzturā lietojams(dzerams) visi to var noteikt un, pilnīgi pareizi nekļūdoties! jāskatās vai ūdens ir kaut kādā krāsā vai nē (ja ir kādā krāsā tas liecina ka ūdens ir netīrs un to nevar lietot. jo ūdenim jābūt bezkrāsainam). ūdens ir jāpasmaržo ja ūdens slikti ož tad arī nevar lietot ūdeni.ūdenim ir jāsmaržo ne pēc kā! ja domā ka ūdenim ir kaut kas no šā ūdeni nedrīkst dzert!!!

pirms 11 gadiem  

not not not, pirms 11 gadiem :

un ūdens saglabājas ilgi diez gan svaigs! reiz pamēģināju padzert ūdeni pēc nedēļas bija labs! man šķiet ka varētu ūdeni turēt biežāk ledusskapī un tam varbūt nekas nenotiks! es pamēģināšu tā izdarīt pēc tam pateikšu vai ūdens bija labs pēc trim vairāk dienām!:)

not not not, pirms 11 gadiem :

un ja veikalā dzeramais ūdens nav attaisīts tas ilgāk paliek svaigs!

not not not, pirms 11 gadiem :

gribēju teikt veikala

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
pofig kāds trauks. iemet iekšā sudraba monētu, gedzenu, utt.. un lieta risināta. baznīcās arī, tā saucamais "svētais ūdens" turās sudraba traukos. loģiski, uz pusgadu droši vari glabāt, ja kas...

pirms 11 gadiem  

-c-f-b-, pirms 11 gadiem :

pārbaudīt? oppāā.. oža, smaržas, garšas izjūtas ta priekš kam čelovēkam domātas! ož pēc nekurtālākparbruģinavbūts...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.