Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1317 skatījumi

Kapēc Latvijā tik daudz cilvēku mirst, bet tik maz dzimst?

Zinātne » Medicīna

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tā nav medicīna, bet politika. Mirst jau daudz maz normāli, bet dzimst gan maz. Viens no iemesliem - nesakārtota sociālā politika. Bija kaut kur pētījums, ka daudzbērnu ģimenēm ir milzīga iespēja kļūt par nabagiem. Neuzņemas iedzīvotāji tādu risku.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Šeit: http://neogeo.lv/?p=11908 uzskatāmi parādīts kādās vecuma grupā kādi nāves celoņi ir visbiežākie. Iemesli katram cēlonim ir sarežģīti un meklējami gan ģimenē, gan sabiedrībā, gan valsts politikā.
Par dzimstību, pirmais, kas uz mēles, "valsts nedomā par mums", bet saknes ir daudz dziļākas.
Dzimstību saistīt tikai ar valsts labklajību nevar, mūsdienās ir tieši otrādāk, mazattīstītajās valstīs ir vislielākā dzimstība, bet bagātajās zemākā.
Galvenais iemesls abiem ir tas, ka mēs gan indivīda, gan sabiedrības līmenī neesam izauguši(pieauguši) un sapratuši pasaules lietu kārtību, bet taustamies, mētājamies, apvainojamies un apvainojam visus citus, nevis problēmas cēloni redzam sevī.

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

nu pedējām 3 rindiņām īsti nepiekristu gan ! nav jau tā ka cilvēki nezin ko grib. cilvēki vienkārši ir gudrāki, izglītotāki un dzīvo 21 gadsimtā. ja 80 gados bērnu uzturēšanai nekas vairāk pa 300x300 metru mazu kartupeļu lauku nebija vajadzīgs, tad uz šodienu tā ir vergošana bērnu labā kā minimums uz 20 gadiem. un 21 gadsimtā, pat svaigs gaiss ir par maksu, tā kā, cilvēkam jebkuram būtu pa 3 un vairāk bērnu, ja ģimenē vecāki saņemtu pieklājīgas algas. un vecāki, kuri iet pāri šīm ..............

krokijs, pirms 12 gadiem :

finanšu grūtībām, dala savu pieredzi ar saviem bērniem, draugiem, paziņām, mēdijos, un gudrākais to ņem vērā un gaida savus labklājības gadus.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Vai to var saukt gudrību un izpratni, ja pēc pārdesmit gadiem būs jāieved emigranti, lai saglābtu ekonomisko sistēmu? Cik reizes mēs esam uzmesti, apzagti par miljoniem? 20 gados nevaram atrast veidu kā atbrīvoties no shēmotājiem un zagļiem?! 3, 10, 100 uzmetēji mums aizmālē acis un ausis un nevaram atrast ko vietā ielikt? Tautas atjaunošanās procesā nevar gaidīt līdz labākiem laikiem, nebūs ne nodokļu maksātāju līdz ar ko pensiju, veselības aprūpes utt.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Mēs esam lepni iestūrējuši mežonīgajā kapitālismā ar galveno un vienīgo vērtību naudu, bet aizmirstam par citām, daudz fundametālākām vērtībām kā ģimene, bērni, mīlestība, attiecības. Ar tādu attieksmi, diemžēl, mēs būsim viena no pirmajām nācijām, kas izšķīdīs globalās naudas katlā.

krokijs, pirms 12 gadiem :

bet tikai dēļ nabadzības ! citās europas un pasaules valstīs kurās ar cilvēku pārticību ir viss kārtībā, tie nesatraucas par to cik viņiem ir vai būs bērnu. tāpat kā prezidents ne reizi mēdijos ir publiski izteicis aicinājumu latviešiem atgriesties LV, bet nekādu stimulu tam nepiedāvā. algas joprojām nemainīgas un darba vietu nav.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Kur tu nosapņoji ka nesatraucas?Eiropa noveco un izmirst! Dažās valstīs, kā Īrijā stāvokli uzlabo imigranti, bet citādi ir vakars.
Pēc dzimstības pirmajās vietās ir: Nigēra, Uganda,Etipoja noliekot blakus IKP uz iedzīvotāju, tās valstis ir ar zemākajiem ienākumiem! Savukārt Eiropā,Japānā,Austrālijā kur $ nav problēma dzimstība ir par zema un nepietiekama.
Dzimstība: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fertility_rate_world_map_2.png
IKP: http://en.wikipedia.org/wiki/File:World_gdp_2007_b.png

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Mirstība saistīta ar lielo sirds slimnieku daudzumu,lielu veco ļaužu īpatsvaru,negadījumu skaitu,smago darbu savienojumā ar pārmērīgu alkohola lietošanu,kas nu ietekmē mūsu veselību.
Dzimstība saistīta ar zemo dzīves līmeni,pabalstiem,neticību nākotnei.Paši redzējām,kad tika maksāti lielie bērnu pabalsti,tad dzimstība krasi vien sāka mest līkni augšup!

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.