Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 3

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1554 skatījumi

Kur paliek enerģija ilgu laiku neizmantojamā baterija`?

Zinātne » Fizika

Man ir vecs akumulatora skrūvgrieznis. Kad to uzlādē, bet nelieto, pēc dažām dienām baterija atkal ir tukša. Kur paliek tā enerģija, kas netiek izmantota? Pārvēršas nejūtamā siltumā? Uzlādē gaisu ap kontaktiem? Kur?

P.S.
Elektrības lietās esmu galīgs nulle, ja kāds vēl to nesaprata.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris

+9765

 
es arī neko daudz no elektrības nesaprotu,bet tu šeit nu pārāk sarežģīti iedomājies par to elektrības zudumu,man jau šķiet ka baterijas vecas un pašas kā saka laiž sevi uz īso un tur jau arī tā elektrība pztērējās

pirms 12 gadiem  

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

ko nozīmē "laiž sevi uz īso"...? Tad jau sanāk, ka viņa tomēr mazliet silst...?

Oto , pirms 12 gadiem :

Tieši tā. Pie tam vecai baterijai iekšējā pretestība pieaug un pašizlāde notiek ātrāk. Normāli pāris mēnešos baterija izlādējas līdz pusei. Ja izņemot akumulatoru un noliekot to plauktā arī izlādējas tad skaidrs, ka ne jau skrūvgriezis to izlādē.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
katram akumulatoram ir sava iekseja pretestiba kuras rezultata energija mazinaas parversoties siltumaa [silst pati baterija]. modernajas ieriicees kuras iesledz ar tasterpogas nospiesanu, visu laiku tiek barots kāds cips, kas ielasa vai sii poga ir nospiesta vai nee, un ja nospiez, tad cips padod talak signalus lai ieslegtu visu ierici kopumaa.skkruvgriezim gan tadas nebus, toties tava gadijuma baterijas iekseja pretestiba un parladesanas ciklu skaits varetu but tas kas zaudee energiju.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Elektroni no vienas vielas (mīnusa avota) pa iekšu dabū skriet uz pretējo vielu (plusa avotu). Ja šī pretestība maza, baterija ātri izlādējas un silst. Ja lielāka, nu tad tura ilgāk. Iekšējo pretestību var arī izmērīt, bet rokas skrūvgriezim nav jēgas to darīt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Veci akumulatori elektrību vnk neņem pretī.
Īpaši labi novērojams, lādējot mobilos telef.: ja vecs aķītis, uzlādējas ļoti ātri un tik pat ātri izbeidzas.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.