Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1677 skatījumi

Kur ir nopērkamas lēcas?

Zinātne » Fizika

Vajadzīga starus sakopojoša un starus kliedējoša lēca, jo gribu projecēt TV attēlu uz sienas.
Kāda diametra lēcas vajadzīgas, ja attālums no tv līdz sienai ir 1,5 m. Vēl jau arī tas, ka attēls jāpagriež gandrīz 90 grādu leņķī. Tur jau gan kaut kā spogulis arī vēl laikam jāpiekombinē. Kādas ir lēcu cenas?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Kaut kādas lēcas var iegādāties - arī cenas tur redzamas
http://www.deltamobile.lv/category/filtri/offset40/
http://www.ieskaties.lv/product/Okulari/6
...
tikai aprakstāmajam mērķim ar skatāmu kvalitāti tās nederēs, tāpat lēcas diametru nenosaka tikai attālums līdz sienai.

Puslīdz normālai kvalitātē aprakstīās bildes iegūšanai jau sen tiek ražotas citas iekārtas, kuru izmaksas ir par vairākām kārtām lētākas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
paziņa gribēja taisīt projekcijas aparātu datoram, meklēja lēcu no veca kodoskopa

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Vispār ja jau orientējies elektronikā tas nebūs sarežģīti!Kā jau zini ņemam monitoru,var arī televizoru ar izmēru ap 17 vai 20 collas,ļoti uzmanīgi novācam visu lieko līdz paliek tikai matrice.Nesabojāt matrici!!!Lampa ir speciāla,der arī no vecajiem labajiem filmu projektoriem.Lēca tiek pasūtīta Anglijā,Vācijā vai Ķīnā.Tās izmērs 280-300mm.Tas ļoti īsi jo vēl jau šis tas ir vajadzīgs,bet pareizi visu saslēgt jau varēsi droši vien?Asums būs vidējs,kā jau ātrumā taisītam verķim bet lai.Izmērs kaut kur ap 2m ekrānam pa diogonāli,re nu cik vienkārši tas sanāk.veiksmi gan vajadzēs!!!

pirms 11 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Pārāk sarežģīti, manas izglītības te par maz .:(

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Tev nu gan augsts domas lidojums :) Kaut kādu ēnu spēli jau iespējams, ka dabūsi, bet nu skatāmu attēlu nekādi. TV gaismas jauda ne tuvu nav projicēšanas vajadzībām ;)

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

:) tas bija pirmais ,kas man ienāca prātā,ka tā gaisma par vāju taču un ja to visu vēl izstaipīs 10x lielāku ,tad tas būs arī 10x neredzamāks.
Šinī sakarā atcerējos savu bērnības ideju pa telefona vadiem nosūtīt sazvanītajam draugam muzikas ierakstu,kuru tas otrā galā noklausās pievienojot savas tumbas :D:D :D

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Arī ēnu spŗles būtu jauka rozīnīte maniem viesiem.:)
Bet kaut kādu efektu es jau panācu ar spoguli, kuram ir 4x palielinājums. Pie sienas gan arī tad ir spogulis, bet ne palags. Turpinu experimentēt :D :D :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Nu kāpēc Tu nevari tā vienkārši ņemt un dzīvot? Obligāti vajag radīt sev kautkādas izdomātas problēmas un tad mēģināt ar tām cīnīties... Ja nu vēl tās problēmas tiešām būtu radošas vai noderīgas, bet Tu izdomā kautkādu pilnīgāko sviestu! Projecēt attēlu no TV ar lēcām, pie tam uz blakus istabas sienas... Nu pilnīgs ku-kū!

pirms 11 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Nu, jā, redzu tevi, vecais čakārni-tu ēd,dzer, dirs un čībām kājās vēro "teļavēderu"(domāts tv).
A zārks tev šķūņaugšā stāv??? Bettik namalū!!!:D
Nekā personīga! :)

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

Vēl arī mīžu. To pat biežāk kā diršu. čības nevalkāju un tv sanāk labi ja pa brīvdienām paskatīt un arī tikai kādu kačātu filmu, jo tajos 4 bezmaksas kanālos ko man rāda, nekā diži interesanta parasti atrast nevar. Šķūniša man nav un līdz zārkam man vēl ļoti tālu.
Bet vot kā var ienākt prātā ar kautkādām lēcām projecēt TV uz blakus sienas, man toč nav saprotams... Nu ja gribi kaut ko projecēt - nu sagrabini projektoru! Tu grīdu arī ar zobu birsti berz? Un zupu ar dakšiņu ēd?

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Ak, nabaga, prīkšņīk...Tev tak prostatas adenoma piemetusies no bezspēcīgām dusmām... Kamēr nav transformējusies par adenokarcinomu, esi deraugs, aizstaigā pie urologa. Un kas zin, būsi vēl "kruts vecis". bet no tās kačāšanas...(Fredis jau zin:D) Kačāti porņuli veicina autokastrāciju.Beidzot pat man tevis tā kā žēl paliek.Bezmaksas TV kanāli ir vislabākie, bet tie, kam smadzeņu vairs nav...domā pa savam-bez smadzenēm.:( :( :( :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.