Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Vitauts

+192

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1069 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Fizika: kā zināms no prakses, apm no 15 m līdz bezgalībai attēls mēdz būt ass, bet, protams, ļoti mazs. Teleobjektīvam ir daudzas lēcas ar garu fokusa attālumu un mazu asuma dziļumu.
Prakse: ja negribi pirkt objektīvu, tad paeksperimentē ar fotoaparātam piestiprinātu tālskati, teleskopu u. tml.

pirms 11 gadiem  

Vitauts, pirms 11 gadiem :

Bet vai vienkārši ieliekot vajadzīgā garuma* trubu starp kameru un objektīvu, neiegūšu vajadzīgo rezultātu ? Jā bilde būs maza un laikam arī ar kājām gaisā, bet tas derētu.
* vai te ir kāda formula - mainīgie trubas garums (x cm) un attālums (~ 600 m) ?

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

Tu neesi pateicis, kas ir "vajadzīgais rezultāts". Fotografēt tu vari, bet 600 m attēls būs mazs. Attālums: spoguļkamerai parastais objektīvs Industar-50 (?) ar ap 4 cm starpgredzeniem tika izmantots mušu tuvplāniem, no kādiem 10 cm, bet Heliosam attālums bija kādi 15 cm. Tāla objekta palielināšanai vajag citu konstrukciju. Bildi apgriež otrādi ar prizmu, kāda ir spoguļkamerās, binokļos, vai spoguli.
Konstanti 600 m - tas ir ērti, bet varētu būt, ka t
Palielināšanai vajag citu konstrukciju, bet

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

tomēr varētu būt vajadzība pieregulēt asumu, jo asuma dziļums būs mazs. Tas visu sistēmas mehāniku sarežģī, konstrukcijai vajag stingru statīvu, jo rezultātu bojās visas vibrācijas un neprecizitātes.

Vitauts, pirms 11 gadiem :

Paldies, Māri.
Man ir vajadzība nofotografēt ar spoguļkameru uz statīva kvalitatīvu bildi diezgan palielā attālumā. Kā piemēru minu 600 metrus. Tas ir fiksēts attālums un tāds arī būs visas fotografēšanas laikā ~2 mēneši ar aptuvenu regularitāti 20x dienā. Ja skatos komercpiedāvājumus tad protams optikas ir, bet dārgas - tūkstošos, bet man vajag fiksētu attālumu, tāpēc pieļauju ka jābūt lētam (cerams līdz 100.- Ls) risinājumam.

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

vajadzība specifiska. Ar fiksētu attāl. varbūt tiešām nevajag transfokatoru (zoomu). Varbūt atrodami kādi teleskopi, veci padomju objektīvi TAIR, MTO. Ja konstants attālums, tie var būt pat daļēji bojāti un neregulēties.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Par to droši vien daudz domājuši foto objektīvu ražotāji. Ja vēlies eksperimentēt, mēģini uzņemt pievienojot fotoaparātam monokli.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
600 metri nav šķērslis, bet vot tie kaimiņienes vannasistabas aizkari gan varētu būt nopietnāks šķērslis... :oDDDDD

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.