Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1003 skatījumi

vai hruščovkā drīkst 10 ampēru drošinātājus nomainīt pret augstākiem - piemēram 12A?

Zinātne » Fizika

vai hruščovkā drīkst 10 ampēru drošinātājus nomainīt pret augstākiem - piemēram 12A?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Nevis 12, bet 16A. Pēcuzskaites drošinātājus vari uzstādīt kaut vai 160A, bet tas neko nedos. Ja Tev līgumā ar Latvenergo ir atrunāts(lasi- uzstādīts)16A ievada drošinātājs, tad saproti. ka boileru, gludekli+tējkannu bliezīs Tev ārā. neapšaubāmi, kaut vai liksi savu drošinātāju vietā naglas.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Doma racionāla, bet cik es zinu hruščovku iedzīvotājus, tad nekādu līgumu nav. Un katrs liek ko vēlas drošinātāju vietā - ne viens vien naglas.

Miervaldis Niedra, pirms 10 gadiem :

Iespējams, cik zināms-lielākais bardaks tieši Rīgā. Runājot, par līgumiem- tie ir visiem(esmu LE inspektors). Šī lieta ir sakārtota reģionos, domāju-pirmuzskaites ķēdes, noslēgtie līgumi.
P.S. Aizbraucu ciemos pie māsīcas Rīgā, Tompsona ielā, atvēru vaļā sadalnes skapi un gandrīz nosirmoju-vēl PSRS skaitītājs ar svina plombi!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Jāņem vērā vadu šaķērsgriezums,izolācija un arī kā vadi ir sakārtoti sadalē.Jo vecajās sadalēs kuras ir no PSRS laika,visādus brīnumus var ieraudzīt,nesaprotams vadu juceklis,kur vienai daļai savienojuma vietas ir apdegušas,jo zūd kontakts.PS.Vecās sadales jau sen vajadzēja nomainīt pret jaunām un ar loģisku vadu izkārtojumu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Drīkst. Nezinu, kur tev 12 gadījās, es zinu 16. Nekas ļauns nenotiks, ja vadi normāli. Nu ja vadi veci un sagrabējuši ar švaku izolāciju, nu tad būs kā būs. Sliktākajā gadījumā līdz ugunsgrēkam var nonākt. Ja pats ko sajēdz, tad var darīt, ja nesajēdz, nu tad neiesaku.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Divi ampēri klimatu neveido.Bīstami ir veci vadi, koka ēkā un pie ilgstošas maksimālās slodzes( sildītājs).Teorētiski 2 kvadrātmilimetru alumīnija vads tur 20A.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Emm whaat?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.