Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

-57

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 757 skatījumi

lasīt parakstu

Zinātne » Fizika

Uguns no kā sastāv, no ātomiem? Un kad uguns sadedzina papīru, kļūst par pelniem. Pelniem arī paliek atomi tikai mazāk nekā pirmīt papīram? Kas tur īsti notiek?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ēriks

+4393

 
Papīram sadegot notiek oksidācijas process. Papīra organiskās molekulas sadalās un savienojas ar skābekli. Papīrā atrodas daudz C (oglekļa) atomi, kas savienojas ar O (skābeklis) un vaido CO2 - gāzi, tas nozīmē, ka daļa papīra pārvērtās par gāzi un nokļuva gaisā. Pelni ir tās vielas, kas neoksidējas, dažādi S (sērs) un N (nātrijs) saturoši savienojumi. Uguns ir vielas 4. agregātstāvoklis - plazma. Nevar teikt, ka papīrs sadegot ir pārvērties par uguni, jo uguns ir tiki stāvoklis kādā papīra jonizetie atomi kādu laiku atrodas, uguns ir vieta kur notiek oksidēšanās reakcija un vēlāk pārvēršas par atlikumproduktiem.

pirms 10 gadiem  

Ēriks, pirms 10 gadiem :

uguns nesastāv tieši no atomiem, uguns sastāv no joniem. Jons nav tas pats, kas atoms, jo ir nepilnīgs, tātad uzvedas citādāk, kā attiecīgā elementa atoms. Pelnos paliek mazāk atomu, jo daļa papīra atomu ir nokļuvuši gaisā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Uguns ir gāze, kas strauji oksidējas un izdala siltumu un gaismu. Pelni ir tas atlikušias materiāls, kas nepārvēršas par gāzi. http://www.straightdope.com/columns/read/2425/what-exactly-is-fire

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Man po par mīnusu, bet pamatot gan varēji.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.