Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

adolfs

+6756

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1721 skatījumi

pasaules starptautiskā sabiedrība

Socialās zinātnes » Kultura un etniskās grupas

piedalījos diskusijā, kurā, kā neapstrīdams viedokļa arguments, bieži tiek piesaukta pasaules starptautiskā sabiedr ība;
kas jūsuprāt ir šis lielums - pasaules starptautiskā sabiedrība?
lielvaras, bagātās nācijas, informācijas vai energoresursu pārvaldītāji, ANO/NATO, reliģiju pārstāvji vai vienkārši veiksmīgi uzvarējušie militāros konfliktos?

Pirms 13 gadiem

vrb vnk, kā padomijā/demomokrātijā - vairākums?

adolfs, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis P.

+2589

 
ASV un KF, lūk patiesā starptautiskā sabiedrība. Atšķirīgi valstu viedokļi netiek ņemti vērā. Cik pretīgi, kārtējo reizi klausīties pa krievu TV, kā "Latvijas politiķi cenšas pārrakstīt vēsturi". Tikai nez' kā tur ir ar to baļķi acīs.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pareizi būtu "pasaules sabiedrība" vai "starptautiskā sabiedrība". Starptautiskās sabiedrības viedoklis ir valstu sadarbības organizāciju viedoklis, piemēram, Apvienoto Nāciju Organizācijas jeb ANO, kurā ietilpst 192 pasaules valstis.

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

jautājumā ietvēru neuzrakstītu domu:
- kad "pasaules starptautiskā sabiedrība" interpretē vēsturi, realizē/vai ar bezdarbību veicina noziedzīgus notikumus, tie pārstāj klasificēties, kā noziedzīgi?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Vēsture nekad nav viennozīmīga un 100% objektīva, Adolf! Taču jūsu personīgais vai vienas nācijas viedoklis neleģitimizē kādu vēstures notikumu vai nepadara kādu režīmu par noziedzīgu vai nenomazgā baltu citu. Viedokļi par jebkurām lietām vienmēr atšķirsies, bet demokrātiskā sabiedrībā visi lēmumi tiek pieņemti argumentējot, uzklausot visas puses un balsojot. Šis princips ir pamatā jebkuram lēmumam vai tā būtu tiesa vai likumīgi un demokrātiski vēlēta parlamenta balsojums.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ja jūs rūpīgi iepazītos ar starptautiskās sabiedrības viedokli par Padomju Savienības leģitimitāti attiecībā pret okupētajām valstīm, tad zinātu, ka starptautiskā sabiedrība nekad nav atzinusi Baltijas valstu iekļaušanu Padomju Savienībā, tāpat arī Staļina noziegumi ir starptautiski nosodīti un tos ir nosodījusi arī pati Krievija, kuras inteliģence nav mazāk cietusi no šiem noziegumiem, taču Padomju Savienības nozīmīgums 2. pasaules kara iznākumā nav apstrīdams.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Gluži tāpat kā neviena valsts neapstrīd fašistiskā režīma noziedzīgumu.

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Lasu un brīnos: Tev vectēvs gadījumā nebija poļitruks?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Cik tipiski, kad argumenti beidzas, tad īsti latviskā garā sākas apvainojumi! Nenolaidīšos līdz jūsu līmeniem un nekomentēšu!

adolfs, pirms 13 gadiem :

sen jau runa nav tikai par PSRS;
domāju, ka automātisks akcepts "pasaules starptautiskai sabiedrībai" nav saistošs, nedz tās agresijai, nedz bezdarbībai (piem. Nigērijas genocīds);
kā arī absolūti nosacīta ir t.s. ANO balsošana konfliktu situācijās;
visos gadījumos lēmumu teju "vienbalsība" roku roka saistīta ar politisku (lasi materiālu) izdevīgumu "mazajiem" tās locekļiem (balsotājiem);
un nekadas "sazvērestību teorijas" - prasta brutalitāte.

adolfs, pirms 13 gadiem :

un ko tur atgremot visiem zināmās patiesības par lieliniekiem/nacistiem;
runa bij par viņu "mantinieku" šodienas attieksmi pret karā ierautajām tautām (beidzam šo tematu, Tava nostāja/redzējums skaidrs)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas ir jūsu personīgais viedoklis! Demokrātiskās sabiedrības lēmumu pieņemšanas process vienmēr ir bijis un būs lēns un smagnējs, taču demokrātijas aizstāšana ar autoritārismu, kur lēmumu pieņem viens cilvēks un nekavējoties ir jebkura genocīda un tautas ciešanu pamatā. Varas koncentrācija vienās rokās ir ļoti bīstama, diemžēl šobrīd nekā labāka par demokrātiju nav izgudrots.

adolfs, pirms 13 gadiem :

Aivi, ļoti nogurdinoši "oponēt" demagogiem;
pilnība piekrītu par autoritarismu, bet, diemžēl, demokratijas gala rezultāts lēmumu pieņemšanā tikai vizuāli atšķiras no psihopātiski mantkarīga valdnieka rīcības;
ANO darbības lietderība šobrīd redzama ir vien piem. Japānas zemestrīces gadienos

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Kādēļ jūs domājat, ka es paužu viedokli, kuram pats nepiekrītu? Es neesmu politiķis un ar demogoģiju nenodarbojos. Japāna ANO nav lūgusi palīdzību, nevajag aizmirst to, ka Japāna ir augsti attīstīta valsts, kuras nominālais iekšējais kopprodukts ir 2. lielākais pasaulē. ANO palīdzību sniedza, piemēram, Haiti zemestrīces upuriem, kas ir ļoti nabadzīga valsts.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tāpat arī ieteiktu iepazīties ar "demagoga" definīciju - Cilvēks, kas cenšas ietekmēt tautas masas ar negodīgiem paņēmieniem (melīgiem solījumiem, faktu sagrozīšanu u.tml.); cilvēks, kas savtīgā nolūkā runā to, kas neatbilst viņa pārliecībai.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

adolf, pakurināšu sarunu tālāk, ņemot par pamatu tavu pēdējo komentāru. Tā nav demokrātijas, bet dažāda veida informācijas slēpšanas vaina. Parastajam mirstīgajam nav ne redzami, ne pierādāmi vai apgāžami dažādu indivīdu ar lielu varu motīvi un mērķi. Zinātāji to noprot, bet izdarīt neko nevar, kamēr kāds Wikileaks neizlej.
Un starpvalstu telpā nav demokrātijas, lai arī pašās valstīs tā ir. Vara ir koncentrēta nesabalansēti un daudzas izdarības ir desmit gadus veca bērna rīcībai atbilstošas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.