Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 4297 skatījumi

Kāpēc cilvēki aizbrauc no Latvijas?

Socialās zinātnes » Kultura un etniskās grupas

Kāpēc viņi nemeklē iespējas Latvijā? Vai viņi baidās no grūtībām?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Arnols

+270

 
Nu es šobrīd arī esmu pametis Dzimteni , esmu UK un ja kāds vēlas man kaut ko pārmest , tad tik uz priekšu !
Latviju nepametu, tāda iemesla dēļ ka nevarētu iztikt ar to , kas man bija , bet tāpēc ka sapratu , ka tas ir par maz priekš normālas dzīves visu laiku uztraukties pa kaut ko kur tērēt skriet uz bodi , kad akcijas , jo tad redziet var nopirkt " Pienu " lētāk , esmu Apvienotajā Karalistē nieka 5 mēnešus un man jau ir auto par kādu LV tikai sapņot apstākļu dēļ , īrēju māju , varu nopirkt pc skaidrā naudā nekrājot , nejūtu ka pret mani darītu spiedienu vietējie , viņi šeit izturās cilvēcīgāk neka manā"Dzimtenē ", darba devējs novērtē tavu darbu un par to maksā tiešām ļoti labu algu nedēļā nopelnu tik cik "Dz" raujot dupsi pa mēnesi no kura vēl tiek novilkti anormāli nodokļi .
Pāris gadus atpakaļ biju bezmazvai LV patriots : "Es tak Letiņš , dzīvošu šeit dzimtenē ganjau viss būs labi " taču vienu dienu tas viss beidzās un sāku domāt par sevi nevis par maģiskajiem "100" krēsliem

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Cilvēki brauc prom, jo katrs no mums grib dzīvot labi un dot saviem bērniem stabilu nākotni. Kā arī jauniešiem darbu ārpus Latvijas robežām ir vieglāk atrast. Es pati mīlu šo valsti un esmu uzzaugusi te, bet es nevēlos dzīvot ar 5ls kabatā. Pats sliktākais, ir tas, ka pat vaina nav zemā izglītībā, jo,piemēram,manai mammai ir 2 augstākās izglītības, bet darbu viņai bija tiešām grūti atrast. Tā nauda, ko viņa pašlaik pelna arī ir diezgan smieklīga.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aicis

+10511

 
Dažiem ir piegriezies ar katru gadu maksāt arvien lielākus nodokļus un saņemt arvien mazāku algu, un priecāties kā, pat bez "laistīšanas", aug cenas pakalpojumiem un precēm. Bet daudzi ir spiesti pamest latviju, tā teikt - ar tiem pašiem augstāk minētajiem paņēmieniem IZRAIDĪTI no latvijas, kaut arī neko nav grēkojuši.
Lielākā daļa aizbrauc uz tādām valstīm kur valdība domā arī par tautu nevis tikai par nodokļiem.

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Un vārdu "latvija" esmu uzrakstījis pareizi, man vienkārši neceļas roka to rakstīt ar lielo burtu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Laimi meklēt vienmēr devušies. Gan uz Krieviju, gan kaimiņu pagastiem. Šoreiz tas ir tālāk un masveidīgāk.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Grūti noskatīties uz to,ka ar katru dienu ielas un pagalmi paliek tukšāki.Jauniešus,jau pēc dažiem gadiem varēs satikt reti.Paliks pensionāri un invalīdi,jo mūs gaida vienīgi kaps.Valdība tikai domā par savu labklājību,tauta nulles variants.Nav cerību uz gaišāku nākotni,bet jaunieši grib dzīvot,nevis eksistēt.Un grib nodrošināt gaišu nākotni bērniem,bet šeit neviens nedomā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Cik cilvēku tik variantu,cits naudas trūkuma dēļ,cits jo sagādāts bērns no ārzemniekiem,cits,lai aizbēgtu no kriminālās vai citas vajāšanas,cits ekskursijās,bet pārsvarā lai dzīvi uzlabotu ar nopelnīto.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Un tu vel prasi?! Viss tak ir galīgā dirsā brūk un jūk, bet jegas nekadas!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Katram cilvēkam ir savi iemesli aizbraukšanai, vienu kopīgu iemeslu meklēt nav nekādas vajadzības. Valstu fiziskās robežas un darba tirgus robežas sen jau nav viens un tas pats. Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, mūsu darba tirgus ir Eiropas Ekonomiskā Zona, kas ietver visas Eiropas Savienības valstis un atsevišķas ārpus Eiropas Savienības valstis, piemēram, Islandi, Lihtenšteinu un Norvēģiju.

pirms 12 gadiem  

Endijs Krūmiņš, pirms 12 gadiem :

No vienas puses, mēs dzīvojam uz šis planētas, nevis tikai uz vienas valsts, bet no otras puses es nesaprotu tos cilvēkus, kas aizbrauc. Manuprāt, viņi nevēlas saskatīt tās iespējas, kas ir pieejams, šeit, Latvijā un baidās no grūtībām. Visu, kas man ir Latvijā, esmu sasniedzis ar attieksmi, neesmu slinkojis vai padevies. Savukārt cilvēki, kas aizbraukuši, viņi jau aizbrauc pēc vieglākas dzīves, nevēloties to radīt šeit.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Endij, cilvēkiem ir jādzīvo tur, kur viņi jūtas laimīgi un tam nav nekāda sakara ar patriotismu un savas valsts mīlestību. Pārcelšanās uz dzīvi svešumā ir daudz grūtāka izvēle nekā mazohistiska savas dzimtenes mīlestība un eksistēšana savā valstī.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pie tam lielākā daļa Latvijas patriotu ir patrioti tikai vārdos, spilgts piemērs ir kaut vai visiem labi zināmās gudrās galvas no latvistiskuma aizstāvju partijas Visu Latvijai, kas vārdos ir ļoti daudzrunīgi, bet ar darbiem ir tā pavisam bēdīgi, lielākā daļa no šīs partijas ievēlēto deputātu ir nodokļu parādnieki, kas visspilgtāk ilustrē viņu attieksmi pret valsti.

Nesen TV bija veikta aptauja krievvalodīgo un latviešu vidū, cenšoties noskaidrot to, ko cilvēki saprot ar patriotismu...

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

... latvieši ar patriotismu saprot palikšanu uz dzīvi Latvijā un nedošanos peļņā uz Īriju vai Lielbritāniju, savukārt krievvalodīgie ar patriotismu saprot strādāšanu un nodokļu maksāšanu savā vasltī... Komentāri šeit ir lieki!

Arnols, pirms 12 gadiem :

Endij, kāpēc man būtu jāsaskarās ar grūtībām pie kurām neesmu vainīgs es ? Ja varu dzīvot uz urrā un būt savas dzimtenes patriots ārpus tās !
Kur loģika , ka man jabrien cauri citu sastrādātajiem mēsliem , lai dzīvotu kaut maliet labāk ! Tad ja kāds nogalina cilvēku man viņa vietā drīz būs jaatsēz sroks viņa vieta

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Drīks Tew pajautāt? cik tew gadu ir?

pirms 12 gadiem  

www.bradford-club.info, pirms 12 gadiem :

Paldies par mīnusu,bet kapēc tā jautāju? vienkārši interesē,vai tew pašam ir ģimene un patstāvīgs darbs? vai arī kārtējais mazgadīgais(kuram pienaks arī savs laiks tam visam),kas dzīvo vecāku paspārnē uzdod šeit tādu,visnotaļ dumju jautajumu.

Endijs Krūmiņš, pirms 12 gadiem :

Es tev to mīnuss, ja kas, neieliku

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tas, ka tev šķiet dumjš šis jautājums, nenozīmē, ka tas tāds ir. Toties paņirgt par kādu, kam ir interese, gan ir dumji. Un kur problēma, ja cilvēkam būtu 10 gadi un viņš uzdod šādu jautājumu? Pelnīts mīnuss.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.