Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1587 skatījumi

Ko nozīmē "doh!"?

Socialās zinātnes » Valodas

Iespējams esmu nepareizi uzrakstījis, tomēr skan tā.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

A. L.

+7446

 
Ja tas ir tas "doh" ko saka homērs, kad tā ir izsauksme, ko pielieto tādā gadījumā, kad ir izdarīts kas aplam, vai vienkārši kas muļķīgs,piemēram: Tu visu dienu meklē savas saulesbrilles, bet tās atrodi sev uz galvas, tad tajā brīdī, kad kāds Tev pasaka, ka brilles Tev ir uz galvas, Tu saki "doh"! Protams, ka šādu izteiksmi lieto tikai tie, kuriem animāciu seriāls Simpsoni ir ļoti pie sirds, visādi citādi šķiet, ka tas nekur īsti tā nav pat pieminēts kā "normāls" vārds. Tāds slengs vien ir!
Bet ja domā "DOHC", ko arī izrunā kā Doh, tad tas ir motora tips, kas parasti tiek izmantots sportisku mašīnu komplektācijās! Savulaik bija populārs motors Opel Calibra automobīļos, tiesa gan, tos izmantoja arī citās mašīnās, bet LV apmērā šķiet, ka Calibras aprīkojumā tas bija vispopulārākais!

pirms 14 gadiem  

† Beāte, pirms 14 gadiem :

Tiek plaši pielietots tikai sarunvalodā. Kaut vai skype emocija (doh).

Edgars Simenovskis, pirms 14 gadiem :

Es pats vakar pamanīju ka izrunāju "[doh]" tieši tajos brīžos, ka ir muļķīga situācija, vai liekas kas muļķīgs. :) Tomēr ne tā kā Homers, bet tieši tā kā tas lasās.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Kima

+1068

 
Tas nozīmē tipa,jā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.