Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

KEITA ŠTRAUSA

+130

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2360 skatījumi

Kas man būtu jāzina skrienot garo krosu?

Sports » Skriešana

Ir tāda lieta, ka esmu apņēmusies skriet krosu reizi 2 dienās. Kas man būtu jāzina skrienot - kā vispareizāk elpot u.c. utt.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Garos gabalus skrienot sāc ar vidēju ātrumu. Pēc kilometra, diviem sajutīsi savu tempu. To arī turi pēc iespējas cītīgāk. Liec amortizētu soli - nesit kājas, izmanto nevis papēdi, bet pēdas muskuļus. Tiem būs grūtāk, bet visam organismam vieglāk. Liec platus, retus soļus. Uz četriem soļiem viena ieelpa, uz trijiem izelpa. Ja spēj, arī vēl vairāk (tos pašus retos) soļus uz ieelpu. Ja nu dikti nevar izturēt tādu elpošanas režīmu, izelpu uz mazāk soļiem taisi un pa vienam solim mazāk uz ieelpu. Nekādā gadījumā neveic uz katru soli ieelpu, labāk samazini ātrumu. Svarīgāk ir iemācīties turēt normālu elpošanu, nekā ātrāku skriešanu - gariem gabaliem daudz lielāka nozīme. Visu laiku domāsi par saviem soļiem un elpošanu, ātri vien iemācīsies skriet. Ja savu tempu turēsi, bet arī zemāk nelaidīsi, pēc kādiem noskrietiem kilometriem jutīsi, kā elpot paliek vieglāk - organisms pāriet no primāri aerobās uz anaerobo enerģijas patēriņu. No manas pieredzes tas labs atskaites punkts pareizam treniņam.

pirms 12 gadiem  

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

es taisu uz 4 soļiem ieelpu un uz 4 izelpu. Vēl iesaku sākumā sākt ar nelieliem gabaliem. Piem 2-3 km. Nu aptuveni tā lai sanāk 15 min vienā virzienā un 15 min otrā. Tad pamazām var palielināt laiku un distanci līdz par pilniem maratona 42km... :o)

ivarsi, pirms 12 gadiem :

"Uz četriem soļiem viena ieelpa, uz trijiem izelpa"; tas man patika, izelpot biežāk, kā ieelpot :D

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tam papildlabums ir arī, ka mainās kāja ieelpai.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Attapīgs gan tu esi - četri plus trīs ir septiņi, tāpat kā trīs plus četri ir septiņi. Nu nekādi nesanāk biežāk - ik pēc septiņiem soļiem ir nākamās ieelpas sākums, tāpat kā izelpas sākums. Periods ta septiņi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Unknown Man

+2218

 
Apēd 2 snikerus pirms skriešanas, būs vairāk enerģijas un ar izkārtu mēli ir vieglāk skriet. :D

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Ja kārtīgi skriesi, tavi snikeri stāvēs kā apgrūtinājums nedarbojošā kuņģī. Pie nopietnas slodzes, it sevišķi iesācējam gremošanas sistēma pārstāj darboties.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
1. Jāzin kur skriet, lai pēc tam tiktu atpakaļ. Bet ja nopietni - neskrien uzreiz garus gabalus, nepārvērtē sevi. Galīgi nebūs veselīgi novicot n-tos km un nosvempties bez spēka kaut kur ellē ratā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sākot skriet , noteikti skrien tādu distanci ,kuru tev ir patīkami skriet ,kaut vai 300 metrus , peec nedeelas tev jau buus patiikami noskriet kilometru vai vairaaak, .Peec meenesa jau vareesi bez grutiibaam noskriet 5- 10 km. Galvenais ir pirmajaas reizees jau nenosist veelmi uz skriesanu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edvīns Osis

+20

 
Kross pēc savas būtības ir kā ātrs paskrējiens (zemākas intensitātes kā ātruma treniņi un sacensības). Jautājums, ja esi apņēmusies uzsākt skriet vai kross šajā gadījumā un šajos laikapstākļos, tiešām būs tas piemērotākais?
Skrienot krosiņu, kad āra gaisa temperatūras ir zemas, vienīgais pieņemamais variants ir ieelpot caur degunu un izelpot caur muti. Tāvā gadījumā un pie pašreizējiem laikapstākļiem es tev ietektu apsvērt domu krosiņu aizvietot ar vieglu, lēnu joggingu (skrējienu). Škrienot šādā tempā pie zemām gaisa temperatūrām ir jāelpo tikai caur degunu, tādejādi samazināsi risku saķert kaut ko kaklam, kā arī kontrolēsi savu ritmu, neļaujot tev skriet ātrāk.

Skriešanas treniņi elpojot tikai caur degunu ir labs veids kā Latvijā imitētet kalnu treniņus (ar ierobežotu skabekļa padevi). Pie tam iesācējiem tas nēļauj pārforsēt un uztur aerobu treniņa slodzi. Lielisks veids kā sevi kontrolēt ja nav pulsometra.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Pamatā visam ir "nepiepūle."

Jāskrien ir kā sievietei -kā pūciņai -viegli un bez piepūles un aizmirstoties ka skrieni -domāt par jebko, kas patīkams, tikai ne par to ka skrieni! Domas par skriešanu traucēs, jo organims ir pietieksošio gudrs, lai skrietu bez galvas palīdzības.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

No savas pieredzes ar daudziem skrējējiem - tas ir māns. Organisms cenšas acumirklī vieglāko, kas noved pie pilnīgas izgāšanās. Sāk elpot pārāk bieži, sit kājas pret zemi, vajadzīgie muskuļi nedarbojas ar pietiekošu precizitāti. Rezultātā kaudze nelietderīgi iztērētas enerģijas, sāpoši sāni un aizdusa. Skrienot visu laiku jābūt kontrolei par to, ko organisms dara.

Andris, pirms 12 gadiem :

Tās nu gan ir apsolūtas muļķības, organims pats pateiks priekšā cik bieži un kad vajag ievilk vai izpūst elpu.
p.s es skrienu 21 km un cik tu?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Nesaspringsti, sāksi skriet, pati sapratīsi.
Vienīgi: neskrien pa asfaltu, sadauzīsi kājas.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Jā, iesācējam tas nav ieteicams. Vienalga kādus apavus tev ieteiktu sporta veikala spečuki :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ar izkārtu mēli vieglāk skriet.

pirms 12 gadiem  

KEITA ŠTRAUSA, pirms 12 gadiem :

ļoti smieklīgi, ceru uz panākumiem

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Nav gan vieglāk, izkārta mēle skrienot plīvo un sitās pa vaigiem un pieri - diezgan traucējoši, jo brīžiem zūd redzamība...

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

:D labs!

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Romuald, tas tikai tad, ja mēle baigi garā. Bet visādi citādi ir ok.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

...ja baigi garā tad pinās starp kājām un var nokrist ;)

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

:DDDD

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Jā, ja paņēmusies timotiņa mēle.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.