Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

eeeerdfdsfsdf

+182

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 869 skatījumi

Jūsu pieredze skriešanā

Sports » Skriešana

Sveiki. Es esmu sācis skriet un tiecos pēc rezultātiem, tādēļ vēlos, lai arī jūs padalītos pieredzē. Pirms 2 mēnešiem nevarēju bez apstājas noskriet pat 2 km, tagad skrienu 10 km un jūtu, ka varu vairāk. Bet man ir daži jautājumi-
1) Kā ir ar skriešanas segumu? Pats es skrienu pa asfaltu(esmu dzirdējis, ka tā tiekot bojāts mugurkauls), bet skrienu es normālos skriešanas apavos ar amortizāciju un neko sliktu nevaru teikt.
2) Kā ir ar distances palielināšanos? Respektīvi, tieši kā dēl ir tā, ka ar laiku var noskriet garākas distances? Piem. izturība palielinās?
3) Škidruma uzņemšana skriešanas laikā. Kur jūs liekat ūdeni skriešanas laikā? Pats skrienu rokās ar 0,5 l pudelīti, jo nezinu citu iespējuun dzert gribās.
4) Kas motivē skriet? Man personīgi motivators ir telefons - endomondo gps sporta programma, jo tādi var " palielīties" ar rezultātiem un ir motivācija.
5)Vai ir veselīgi skriet bez pulsometra garos gabalus, kaut vai nejūtu, ka skrietu ātrāk nekā ir veselīgi?
Paldies iepriekš!

Pirms 12 gadiem

Vēl gribēju pieminēt par laikapstākļiem? Vai ir labi skriet mīnus 20 grādos, lietū, sniegputenī, vai arī +20 grādos?

eeeerdfdsfsdf, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Ja pēdu liksi mīksti un amortizēsi ar muskuļiem, nekāds mugurkauls netraumējas. Zoles gan ieteicamas biezākas, bet nav obligātas.
2. Skābekli uzņem efektīvāk. Muskuļus apgādā ātrāk un efektīvāk. Nenodilst locītavas, jo apaugušas. Sirds rūdās un strādā stabili.
3. Līdz 20 km neņemu. Ja vairāk, ir jostas ar plastmasas pudelītēm. Katrā ziņā, nesamais lai balstās uz gurniem.
4. Konkurenti motivē.
5. Tava sirds tev neļaus skriet ar pārāk augstu pulsu. Lai to spētu, ļoti jāpiepūlas ir. Bet kā kurš pazīst savu ķermeni. Pie 180 pulsa nevajag skriet. Diskomforts būtu jājūt.
6. Laikapstākļiem nav nozīmes. Man labāk iet aukstā, slapjā laikā.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.