Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 7491 skatījumi

Jautājums pašaizsardzības speciālistiem.

Sports » Skriešana

Skrienot krosiņus pa vakariem ir apnikuši saimnieki, kas nespēj savākt savus suņus un suņi, kas riedami skrien virsū. Itkā jau neviens biksēs nav ieklupis, bet vienalga zb. Varat ieteikt kādu labu veidu kā viņus atbaidīt? Kaut kādu gāzi pirkt un purnā pūst? Nēsāt līdzi mietu? Priecāšos par jebkuru noderīgu ideju.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Gāzes baloniņš pēc tā pielietošanas iedarbojas uz cilvēka, dzīvnieka redzes un ožas orgāniem. Sākšu jau ar to, ka tas ir visvienkāršākais pašaizsardzības self - defense hapkido līdzeklis, kuru var iegādāties mednieku-makšķernieku veikalos. Lai iemācītos ar to rīkoties nav jāiziet kaut kādi speciāli apmācības kursi, bet pēc gāzes baloniņa iegādes ieteicams izlasīt uz tā izvietoto informāciju.
Gāzes baloniņi pēc tajā atrodošās gāzes veida iedalās divos veidos:1) ar asaru gāzi pildītie baloniņi, tie izmantojami pret cilvēkiem, kuri nav alkohola reibuma stāvoklī, pret suņiem tie ir mazefektīvi;2) ar piparu gāzi pildītie gāzes baloniņi. Par piparu gāzes baloniņiem es pastāstīšu mazliet sīkāk, jo tie pēc sava pielietojuma ir universāli, tie iedarbojas gan uz personām, kuras ir alkohola reibuma stāvoklī, kā arī uz personām, kuras nav lietojušas alkoholu. Kā lielu plusu, runājot par piparu gāzes baloniņiem, es gribu pieminēt to, ka piparu gāze lieliski iedarbojas uz agresīviem suņiem, ko pa

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
pašaisardziibas speciālisti nedos tev pareizo atbildi,bet ieteiks standarta pieņemto,man pašam ir liels vilku sugas suns un es viņu novērojot tev ieteiktu strūklas piparu gāzi,jo ultraskaņa uz manu suni negrib iedarboties,vai pareizāk sakot viņš uz to nereaģē(ar dzirdi viņam viss kārtiibā) elektrošoks pilniigi neder,jo to pielietot var tikai pēdējā stadijā ,kad suns jau iekodies,bet manu suni elektrošoka troksnis (sprakstoņa) sakaitina vēl vairāk un pipka arii neder,jo suns izjūtot sāpes paliek pilniigi nevaldāms

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
šī problēma pietiekoši nopietna lai par to nopietni piedomātu.Nekā efektīgāka par gāzes pistoli pagaidām nezinu.Iegādājos pašu mazāko -Blow mini un jau daudzus gadus tā rada zināmu drošības sajūtu.Lietot gan reāli nācās divas reizes,vienu pret diezgan zvērīgu suni.Viņš tā arī lēcienā nokrita,kauca un vārtījās.Magazinā saliku asaru un piparu patronas pārmaiņus.Suņiem vislabāk piparus.Bet tā ir tikai mana pieredze,katram jāizdomā pašam kas labāk.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Gribēju piebilst ka gāzes pistole ir ļoti efektīva ap 3m attālumā.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

nu nez... trāpīsies saimnieks ar kaujas ieroci un nolaidīs mani no kātiem... :o/
Pagaidām domāju nopirkt piparu gāzes balonu. Nezinu vēl tik kādu - ar strūklu vai mākoni. Ja nepalīdzēs, rekur to dazer arī Rīgā tirgo:
http://strelnieks-a.lv/lv/news/0/ultraskanas-sunu-atbaiditajs-dazer-ii-2011-01-01/ Atrakstija ka cena ap 29 ls.

Āris, pirms 11 gadiem :

Nu ja trāpīsies nikns saimnieks ar kaujas ieroci tad var Tevi nolaist no kātiem par to ka viņa suni kaitini ar baloniņu.

Arial bold kursīvā, pirms 7 gadiem :

Tak skaidrs, - tādam saimniekam ar, obligāti uzlaist krietnu strūklu.
Šorīt sastapu tādu idiotu pārīti, eju pirkt piparu baloniņu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Piparu gāzi!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
diezgan sen esmu redzējis sporta preču katalogā stilkaplasta maiksti - ap 80 cm garu pipku, bet tā gan laikam bij riteņbraukšanas cienītājiem. Atgādināja gan rapieri, gan spiningu.
Suņus labi atbaida cilvēks, kurš no zemes paceļ akmeni - pietiek tikai imitēt šo kustību.

pirms 11 gadiem  

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

Tas ir tikai gadījumā ja viņš kādreiz jau ir atrāvies. Citādi pofig.

Arial bold kursīvā, pirms 7 gadiem :

tas tiesa, Priekšniek.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Braucot ar velosipēdu pa laukiem bez suņu drošības vispār ir spēlēšanās ar savu dzīvību. Pēc pāris bīstamiem piedzīvojumiem pasūtīju http://www.dazer2.com , ībejā gan toreiz drusku dārgāks bija, iespējams tagad labi konkurenti ir.
100% drošība nav, ir suņi, kas pat lēcienā sastingst, nokrīt uz muguras un guļ bailēs, bet ir arī, kam pilnīgi pie vienas vietas. Tas gan reti kad ir. Vairumā gadījumu klāt nelien, apklust un brīnās galvu grozīdami. Nu, ja dzīvnieks ir kurls (kā mans kaimiņu kaķis), tad nekādi nereaģēs.
Ideja ir pjezoelektriski radīta augstfrekvences skaņa virs 100 decibeliem, kuru vairums dzīvnieku dzird, cilvēks nē. Tādēļ ir kārdinājums arī pilsētā izmēģināt - saimnieki nesaprot, ko viņu mīlulis tāds tramīgs un kluss pēkšņi palicis :D

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

:D šitas gan ir drusku pārspīlēti: The pleasure you will derive from your Dazer will make it your best or second-best friend.
Es gan nezinu, varbūt ir vēl kādi pielietojumi...

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

izklausās labi, bet cena nedraudzīga... :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tētis

+896

 
Man ir pilnīgi identiska situācija un saprotu Tevi perfekti :)
Man vienmēr kabatā ir līdzi piparu gāzes baloniņs maksā 3ls, vienīgi skrienot neerti turēt rokā
Vēl nekad neesmu pielietojis, bet gan jau vadzis lūzīs ( vienīgi saimnieks savu suni vairs nenoķers)

pirms 11 gadiem  

tētis, pirms 11 gadiem :

draugam savukārt ir elektro šoks, bet arī neerts

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

Tā gāze smidzinās mākoņveidā vai kā strūkla? ja mākonis - viņu nevar pats pa vējam sejā dabūt?

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

var dabūt sejā pats.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.