Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 749 skatījumi

Piekrišana par izceļošanu

Ceļošana » Eiropa

Sveiki man 16 gadi. Lidošu viens uz Portugāli caur Frankfurti. Vai man vajag tulkot tulkot uz kādu no valodām to vecāku piekrišanupar izceļošanu no valsts?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, tulkojums nav nepieciešams, bet ir nepieciešami pie notāra izsniegta vecāka piekrišana šķērsot valsts robežu un apmeklēt konkrētas valstis, jebkuru valsti, doties konkrētā ceļojumā vai izceļot no valsts uz konkrētu laiku, izbraukt uz ārzemēm vienu vai vairākas reizes, šādu piekrišanu var noformēt arī uz laiku līdz pilngadības sasniegšanai. Notariāli apliecināts tulkojums ir nepieciešams tikai tad, ja šķērsojot ES robežu jeb apmeklējat konkrētas valstis, kuru imigrācijas likumi šādas piekrišanas pieprasa. Latvijas pilsoņa vecāka piekrišanu pārbauda tikai uz Latvijas valsts robežas, var izlases kārtā pārbaudīt Lietuvā vai Igaunijā, citās ES valstīs pārbauda tikai pasi un datus Šengenas informācijas sistēmā, kur parādās arī visi liegumi izbraukt no valsts, piemēram, ja kāds no vecākiem ir vērsies Bāreņtiesā un Bāreņtiesa ir aizliegusi bērnam atstāt valsti. Protams, ar piebildi, ja LR Iekšlietu ministrijas atbildīgās amatpersonas šādu informāciju nav aizmirsušas ievadīt sistēmā.

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Nepieciešams, ja šķērsojat ES ārējo robežu, piemēram, dodaties uz Krieviju vai ASV.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.