Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 830 skatījumi

Ar kādām sekām jārēķinās mainot uzvārdu?

Ceļošana » Eiropa

Esmu reģistrēts darba darītājs Anglijā(NIN) ar bankas kontu tur. Tākā esmu palicis vienīgais savā dzimtā ar tādu uzvārdu vēlos to mainīt. Bet mani attur nesaprašanās vai Anglijā es šādā veidā nepazaudēšu bakas kontu ar naudu un National Insurance Number. Kādi papīri man vajadzīgi, lai Angļi mani ņemtu par pilnu?
Tāpat vai var mainīt uzvārdu, ja ir administratīvais (ceļu satiksmes sods LV)?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pirmkārt, jums ir jāatbilst noteiktiem kritērijiem, lai savu vārdu vai uzvārdu vispār drīkstētu mainīt, visi kritēriji ir minēti Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā (http://likumi.lv/doc.php?id=191209), otrkārt, tas ir saistīts ar lieliem izdevumiem, jo nāksies ne tikai Latvijā mainīt visus dokumentus, bet arī informēts visas bankas par uzvārda maiņu, saņemt jaunu vadītāja apliecību. Ja dzīvojat Lielbritānijā, tad visus dokumentus būs jātulko ar Lielbritānijas tulkotāja apliecinājumu vai Latvijā ar zvērināta notāra apliecinājumu, jāiesniedz visās bankās, darba devējiem, atkārtoti jākontaktējas ar UK NARIC, un jāiesniedz visi apliecināto izglītības dokumentu tulkojumi no jauna kopā ar apliecinātajiem uzvārda maiņas dokumentiem, lai jūsu izglītību no jauna pielīdzinātu Lielbritānijas izglītībai, vienvārdsakot, lieli izdevumi un mēnešiem darba, lai sakārtotu visus dokumentus un savas attiecības. Uzvārda vai vārda maiņa neatbrīvo no administratīvajiem sodiem, kas ir

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

piesaistīti jūsu personas kodam, un valsts reģistros tāpat saglabāsies informācija par jūsu iepriekšējiem uzvārdiem, kas ir pieejama visiem notāriem, bankām un citiem abonentiem.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ar to, ka nāksies nomainīt visus dokumentus un bankās pārreģistrēties.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.