Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ansis

+82

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1446 skatījumi

Latvijas vadītāja apliecība Floridā — derīga?

Ceļošana » ASV

Interesē auto vadīšana Floridā atvaļinājuma laikā aprīlī. Ja pareizi saprotu, ar LV izdotu apliecību ASV īslaicīgi var braukt. Izlasīju, ka Floridā pieņemts likums, kas tomēr papildus prasa starptautisko vadītāja apliecību (International Driving Permit jeb IDP). Nav skaidrs šī likuma statuss un vai man tiešām vajadzīgs šis IDP. Vai kāds var komentēt, vai šobrīd tuvākajā laikā auto nomas, apdrošināšana vai policija tiešām prasa IDP? (Uzdevu atsevišķu jautājumu, par to kā dabūt IDP)

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Spriežot pēc šī
http://skift.com/2013/02/16/florida-to-ignore-law-requiring-foreigners-to-have-international-drivers-licenses/
A new law requiring foreign visitors to have international driving permits to drive in Florida will not be enforced because it violates an international treaty, highway safety officials said Friday.

Visitors who drive in Florida still must have a valid license from another U.S. state or territory or from their country of residence.

likums nav spēkā

pirms 11 gadiem  

Ansis, pirms 11 gadiem :

Ja pareizi saprotu, „will not be enforced“, tomēr nenozīmē, ka nav spēkā, bet gan, ka likuma izpildīšana netiks prasīta. Satrauc šis: http://www.thestar.com/news/gta/2013/02/14/floridas_international_drivers_licence_rule_leaves_canadians_fuming.html

Tajā raksta, ka martā šis jautājums tiks turpināts. Ļoti noderētu viedoklis, no kāda, kas nesen bijis / atrodas Floridā — aktuāls ir aprīlis.

Ansis, pirms 11 gadiem :

Šeit ir arī oficiāls links, kas saka to pašu: http://www.flhsmv.gov/FLVisitorsFAQs.htm

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, ir derīgs un jums nav nepieciešama starptautiskā vadītāja apliecība, tā ir nepieciešama tikai tad, ja vietājā vadītāja apliecība ir izsniegta vietējā valodā, kas nav angļu valoda Visas ES valstīs izsniegtās vadītāju apliecības ir viena parauga.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.