Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

aija

0

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3797 skatījumi

Problēma uzsākt braukt ar 1.4 benzīna motoru?

Auto un transports » Automašīnas

Mācijos braukt ar dīzeli, gāja ideāli. Sākumā izspiedu sajūgu, lēnām laidu vaļā, kad mašina sāka ripot devu gāziti. Tagad ar benzīnieku slāpstu nost, jo nevaru uzņert, kad laižot vaļā sajūgu jāsak dot gāze, jo mašīna pati nesāk ripināties. Vai var darīt tā, ka 1. izspiežu sajūgu; 2. ielieku ātrumā; 3. nedaudz nospiežu gāziti; 4. lēnām laižu vaļā sajūgu; 5. Kad mašina sāk iet dodu vēl gāziti? Vai tas nebojā mašinu, ja vispirms nospiež gāziti un tad laiž vaļā sajūgu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

unknown (Google)

+1902

 
Ieteikums - paņem to cilvi (instruktoru), kurš Tev mācīja vispirms celt sajūga pedāli un tad palielināt dzinēja apgriezienus, un nosēdini viņu pie stūres. Bet pati apsēdies blakus un pavēro viņa darbības (arī tahometra bultiņu pie kustības uzsākšanas). Dodu simts punktu, ka tādas muļķības var tikai otram (instruktors kursantam) mācīt, bet, kad esi satiksmē, tad nav laika gaidīt, kad un kas "jāuzķer". Bez problēmām - vispirms saprātīga gāze un momentā saprātīgi sajūgs.
P.s. Padomā, kāpēc sportisti iespiež gāzi grīdā un tad met vaļā sajūgu! :))

pirms 13 gadiem  

aija, pirms 13 gadiem :

Paldies! Pamēgināšu ar mazu gāzīti sākt un tad laist sajūgu. Biju galīgi saskumusi - nopirku sev grabšķi un nevaru pabraukt, pie katra krustojuma jāstreso, vai "izjutīšu", kad sajūgs sāk vilkt un var dot gāzi. Ar CSDD BMW bobiku gāja kā pa sviestu, bet ar šamo slāpstu nost.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Sportistiem gan ir pavisam citādāks sajūgs un sportisti iet uz rezultātu, nevis auto taupīšanu. Citā ziņā doma laba.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Dīzelis mācībās ar to ar arī pateicīgs, ka velk ar maziem apgriezieniem. Vieglāk eksāmenos. Ar benzīnu būs vien jāpiešaujas, bet, pa punktiem, tā arī būs pareizi, cik iedot to gāzīti, gan jau uzķersi un viss būs labi.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Es gan uz līdzenas vietas uzsāku braukt ar sajūga atlaišanu,nevis ar gāzi, gāzi dod tad,kad sajūgs sāk vilkt.Kad sajūgs sāk vilkt, nelaid viņu par strauju vaļā,piedod gāzi un kad mašīna jau stabili kustēs,tad lēnām atlaid pavisam.Domāju,ka tu neesi piešāvusies pie savas mašīnas,pabraukā, patrenējies pa klusākām vietām,lai nav jāstreso ļoti pilnos krtustojumos. Manuprāt,tava problēma ir slikta izjūta sajūga atlaišanas procesā, kas man arī bija kad nebija pieredzes.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vecais labais princips.
Jo lielāki apgriezieni, jo straujāk var laist sajūgu vaļā.
Pārejot no dīzeļa uz benzīnu iesaku iemācīties un pierast pie mierīgākas sajūga atlaišanas, jo protams uzspiežot 2000 apgr. vieglāk uzsākt, bet prātīgāk būtu nesvilināt sajūgu ;)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
neredzu neko sliktu, ja darīsi tā kā pati aprakstiji. gan jau ar laiku piešausies. galvenais neslidini sajūgu un ja laid vaļā, tad arī palaid, nevis turi pusnospiestu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Atšķirībā no dīzeļa benzīna motoram brīvgaitā ir ļoti mazs griezes moments, tāpēc lēni laižot vaļā sajūgu vienlaikus ir nedaudz jāpiedod gāze, jo citādi noslāps. Cik daudz jāpiedod tā gāze var noskaidrot tikai braucot, kas katrai automašīnai tas ir savādāk.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Kā man mācīja autoskolā, dod gāzi līdz 1500-2000 apgriezieniem un vienlaicīgi ar gāzi, laid vaļā sajūgu.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nu 1500-2000 tākā šerpi, bet nu iesācējam būs grūti turēt zemāk.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.