Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Agris Bite

+4063

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1918 skatījumi

Mazda 626. 2.l dīzelis,turbo kompresors

Auto un transports » Automašīnas

Izlasīju jau minētos komentārus bet man no tā nekas neder, it kā problēma ir līdzīga kā rakstīja Arturs, temperatūra uzkāpj līdz sarkanam un pečkai sāk nākt aukstais gais, ko līdz temperatūra nokrītas tā pečkā parādās siltums, kas varētu būt par vainu. Dačiki nāk tikai pie termostata un viens radiātorā.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Varbūt, ka kāds iepriekšējais mašīnas īpašnieks nepadomājot ar galvu, tosola vietā ir pielējis logu mazgājamo šķīdumu(abi zilā krāsā), kas satur spirtu. Kad spirts uzvārās, (78 grādi) tad arī veidojas tvaika burbulis, kas traucē cirkulācijai. Šajā gadījumā vai nu pilnībā jāmaina tosols, vai arī tas jānolej un kādu laiciņu jāpavāra, lai spirts iztvaiko un tad jālej atpakaļ.

pirms 13 gadiem  

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Tosolu var pārbaudīt mājas apstākļos. Mēģenē ielej tosolu no mašīnas, apm 1/3 no mēģenes tilpuma, ievieto mēģenē termometru, tā, lai tas nebūtu iemērkts un lēnām karsē mēģenes apakšējo daļu. Ja tosolā būs etilspirts, tad sākot vārīties tā tvaiki kondensēsies uz termometra un tas uzreiz sasils līdz 78 grādiem, bet pēc tam kad spirts pilnīgi iztvaikos temperatūra uzkāps līdz 100 grādiem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Varbūt sistēmā trūkst tosols un ir gaisa burbulis? Kad temperatūra uzkāpj, tosols pārvēršas tvaikā un pečkas radiators nesaņemot no tā siltumu, sāk pūst aukstu gaisu. Kad t nokrīt, tosols atkal sašķidrinās un sāk atkal atdot siltumu radiatoram - sāk nākt siltais gaiss.

pirms 13 gadiem  

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Varbūt Tev taisnība bet jautājums kā lai atgaiso sistēmu kura nav paredzēta atgaisošanai?

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

Tosols visur līmenī? Izplešanās traukā pietiekoši daudz? Radiatoram kad korķi atskrūvē arī var redzēt? Ja visur tosola līmenis tavuprāt ir ok, tad var mēģināt mašīnai purnu uzbraukt nelielā slīpumā un ļaut lai kādu minūti padarbojas un apskaties līmeni tad. Variants gan tāds muļķīgs, bet savam lūznim tieši tā darīju.
Vēl moška sūknis beigts un kad izsilst, tad vairs nepumpē?
Par termostatu toč zini, ka ir vesels...? Moš ir vērts pamēģināt nomainīt? Viņš tak gan jau krietni zem 10 ls maksā.

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Lieta tāda kad sapīku un termostatu izplēsu ārā un dzese iet pa lielo loku, gan augšējais gan apakšējais patruboks ir vienādi silti bet temperatūra kāpj augšā un pečkā ir augstais gais bet brīžiem nemperatūra nokrīt un pačkā parādās siltums bet tas ir līdz brīdim kad temperatūra uzkāpj grīdā un siltums pečkā pazūd.

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

pilnīga mistika... ja nu vienīgi tiešām tev tur tosols ir mazāk par pusi palikusi un kad tas pats pārvēršas tvaikā, tad sūknis neko uz riņķi nedzen.
vēl varbūt sistēmā ir kaukāds sūdu korķis, kas klejo apkārt un kad nosprosto kādu kanālu, tad uzkāpj temperatūra un pečka nesilda...
Bet vispār ar to temperatūru uzmanies... Pārkarsēsi motoru un būs jau pofig par to ka pašreizējam pečka nesilda - varēsi meklēt jaunu motoru... :o>

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Pašu termostatu jau nomainīji?

pirms 13 gadiem  

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Par termostatu domāju bet nācu pie slēdziena kad ar pečku viņš nav saistīts jo pečka strādā gan no mazā loka gan lielā.

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Tomēr paskaties, jo, ja viņš ir beigts, tad kā viņš vārstus pārslēdz, nevar prognozēt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.